fbpx
Paul Pierce és Tom Dwan a pókerasztalnál

NBA sztárok a pókerasztaloknál (x)

A póker nagy részét képezi az NBA kultúrának. Ez nem is oly meglepő, hiszen ez a játék egy népszerű formája a hosszú repülőjáratokon töltött idő eltöltésének míg a csapat Egyesült Államok-szerte utazik, emellett egy nagyszerű módja annak, hogy köteléket formáljon a csapattársak között.

Emellett a pókerhez összpontosításra, szellemi erőnlétre és versenyszellemre van szükség – ez három olyan tulajdonság, amely nagyon is vonzó az NBA játékosok számára. Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy rengeteg pénz van a pókeriparban.

Számos atléta pókerezik, miután visszavonult a sporttól. Az asztali játék segít abban, hogy továbbra is megtartsák a versenyfaktort anélkül, hogy a testüket további fizikai erőtételnek kellene kitenniük. A póker sok olyan sportoló számára vált áldássá, akik nem tudtak megbirkózni az általuk tapasztalt tétlenséggel, miután visszavonultak a világ legjobb kosárlabda ligájából. Vajon mely korábbi, vagy jelenlegi NBA-játékosok érdeklődnek a póker iránt? Íme, néhány közülük!

Michael Jordan

A legismertebb kosárlabda-játékos ezen a ranglistán természetesen, a sportág élő legendája: Michael Jordan. A liga egyik legnagyobb játékosa az 1990-es évek eleje óta pókerezik, ami egy évtizeddel megelőzte a póker 2000-es évek elején történő fellendülését. Charles Barkley egy tavalyi interjújában bevallotta, hogy ő, Jordan, Scottie Pippen és Magic Johnson minden este pókereztek és Jordan nagyon magas tétekben játszott. Érdekességként, Jordan állítólag nagyon jól teljesít, és továbbra is rendszeresen játszik nagy tétekben.

Paul Pierce

Az egyik első játékos, aki igazán hírnevet szerzett magának a pókerezésben, az Paul Pierce volt, az NBA bajnoka, az MVP döntős és 10-szeres ALL-STAR játékos. Míg Pierce az NBA egyik legsikeresebb játékosaként szerzett magának hírnevet, mindig is nagyon érdekelte a póker – sőt, mi több, egész jó is benne! Pierce még a „Poker After Dark” c. műsorban is szerepelt, ahol rendszeresen a világ legjobb pókerjátékosaival versenyzett. Paul is rendszeresen vesz részt nagy tétes versenyekben, beleértve a legnépszerűbb WSOP Main Event rendezvényt.

Stephen Curry

A kétszeres MVP Stephen Curry a pókerasztalok egy másik gyakori látogatója. Pierce-szel ellentétben azonban Curry nem versenyez nagy tétes versenyeken – még. Ennek ellenére, Stephen a rendszeres pókerjátékok egyik vezetője, amelyek a Golden State Warriors repülőgépes utazásai alatt zajlanak. A második a listán kollégája, Draymond Green, aki saját bevallása szerint a póker legenda, Phil Hellmuth mentoráltja. Mindketten imádják a pókert, ami sportbéli fejlődésükre is hatással van.

Tim Duncan

Természetesen nem feledkezhetünk meg az 5-szörös NBA-bajnok, 30-szoros MVP döntős és 15-szörös ALL-STAR játékosról sem! Duncan vitathatatlanul az NBA történetének legnagyobb támadó játékosa, aki szintén érdeklődik a póker iránt. Bár a fő hangsúly nála kizárólag a barátaival vívott otthoni játékokon van, ő is szívesen jelenik meg jótékonysági versenyeken. Érdekes módon Tim meglehetősen tisztességes eredményeket érthetett el a pókerben, mivel Hellmuth szerint ő a legsikeresebb NBA-játékos a pókerasztalnál.

Támogatói tartalom, azt nem a Media1 szerkesztősége készítette.

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások