fbpx
Jamil Anderlini a Politico Europe új főszerkesztője 2021 ősztől

Új főszerkesztő kerül a Politico élére

A Politico és az Axel Springer közösen jelentették be, hogy a lap főszerkesztője Jamil Anderlini lesz.

Jamil Anderlini felel majd a Politico Europe tartalmaiért, szerkesztési stratégiájáért és a 100 fős európai hírhálózat működéséért – írja a Media1.hu-hoz eljuttatott angol nyelvű közleményében a tulajdonos Axel Springer médiakonszern.

Anderlini díjnyertes újságíró és szerkesztő, akinek nagy tapasztalata van a nemzetközi politikai és gazdasági témák terén. Korábban a Financial Times munkatársa volt, hat évet töltött ázsiai szerkesztőként, szerkesztő asszisztensként és a szerkesztőség tagjaként, felügyelve a lap szerkesztőségi lefedettségét és stratégiáját Ázsiában.

A médiaszakember még korábban a Financial Times pekingi irodájának vezetőjeként, a South China Morning Post pekingi tudósítójaként és a China Economic Review főszerkesztőjeként töltött be fontos szerepet.

A Politico Europe új főszerkesztője októberben költözik Brüsszelbe, ahová felesége és két gyermeke is csatlakozik hozzá.

Az új főszerkesztő John Harristől veszi át a munkát, aki Stephen Brown márciusi hirtelen és tragikus halála óta volt a lap főszerkesztője.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borítókép: Jamil Anderlini a Politico Europe új főszerkesztője 2021 ősztől / Fotó: Axel Springer sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások