fbpx
Egy mém a Trollfoci letiltott oldaláról

Letiltotta a Facebook a Trollfocit

Több százezer ember kedvelte és látogatta a TrollFoci nevű oldalt, mely előszeretettel űzött viccet a sportolókból és a mérkőzésekből, ezzel pedig üdítő élményt nyújtott a követőknek.

Szerda reggel elérhetetlenné vált a népszerű facebookos focis mémgyűjtő oldal, a Trollfoci. 454 ezer követővel lelőtte a közösségi oldal az ikonikus magyar mémoldalt – írja a promotions.hu. Az Instagramon a trollfocisok kiadtak egy közleményt, amelyben azt írták: a Facebook kilenc év után törölte az oldalukat.

„A döntés okáról mostanáig semmilyen értesítést nem kaptunk. Természetesen megpróbálkozunk az oldal visszaszerzésével. Amennyiben viszont ez nem sikerül, úgy döntöttünk, hogy nem hagyunk veszni egy ilyen hosszan, sok-sok munkával építgetett dolgot: új oldalt indítunk és folytatjuk! A további infókkal hamarosan jelentkezünk”

A TrollFoci viccoldalt 2012-ben az angol Troll Football Facebook oldal mintájára készítették, hogy poénkodjanak a magyar labdarúgáson – idézte fel a 168.hu.

„Ha már nincsen focink, akkor legalább röhögjünk egy jót!”

– ezzel magyarázta annak idején a Bumm.sk a mémoldal népszerűségét.

Juan Joya Borja, azaz „El Risitas”, az ismert televíziós komikus, TrollFoci meghívására 2016-ban még Magyarországra is ellátogatott. Ő volt az, akinek a magyar internetes közösség a Francesco Zombori nevet adta, ami egyébként Zombori Sándor labdarúgó és szakkommentátor beceneve.

Rájár a rúd a mémoldalakra, mert nemrég arról írtunk a Media1-en, hogy a szintén népszerű, Illiberal Memes oldalát is törölték, miután kiraktak egy viccesnek szánt képet.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n. Iratkozzon fel hírlevelünkre és csatlakozzon hozzánk a Facebookon!

Borítókép: Egy mém a Trollfoci letiltott oldaláról
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások