fbpx
parainesis

Hogyan egyeztethető össze a környezettudatosság és a műanyag felhasználása? (x)

Egyre több olyan reklámot hallhatunk, ahol nem egy konkrét terméket hirdetnek, hanem a fenntarthatóságról beszélnek.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Ez azt is alátámasztja, hogy egyre több cég ismeri fel a fenntarthatóság fontosságát és cselekszik környezettudatosan. Sőt még a műanyaggyártók is tehetnek ezért, méghozzá nem is keveset. Ezt a témát boncolgatjuk kicsit ebben a cikkben.

Hogyan tehet valamit egy műanyaggyártó a műanyag-felhasználás csökkentéséért?

A Parainesis cég vallja, hogy egy műanyaggyártó is sokat tehet a környezet megóvásáért, például a következőket:

  • Használhat megújuló, újrafelhasználható vagy újrahasznosított vagy biológiailag lebomló és komposztálható alapanyagokat.
  • Újra felhasználhatja a gyártás során keletkezett műanyag hulladékot.
  • Támogathatja újabb anyagok és technológiák kutatását.
  • Segíthet a műanyaghulladék eltávolításával foglalkozó szervezetnek.
  • Minimalizálhatja a termékbe kerülő műanyag mennyiségét.

Ha Ön is környezettudatos, akkor ezekre figyeljen oda, de természetesen ez csak egy a sok választási szempont közül.

Hogyan válasszon a gyártók közül?

Ha egyedi terméket szeretne gyártatni, először is fogalmazza meg a termék célját, a termékkel kapcsolatos elvárásokat, gyűjtse össze azokat a terméktulajdonságokat, amelyek fontosak az Ön számára. Ez meg fogja határozni, milyen technológiával és milyen alapanyagból lehet választani. Az újrahasznosított anyagok és a primer alapanyagok használatának eldöntése nem mindig egyszerű, mivel amikor például a tisztaság alapkövetelmény, akkor az újrahasznosított alapanyagok nem felelnek meg. Olyan gyártót kell találnia, amely a gyártáson kívül a tervezésben is jártas.

A gyártandó mennyiség is szűkítheti a szóba jöhető gyártók listáját, mivel van olyan cég, amely kis darabszámokkal nem foglalkozik, de olyan is van, aki pedig a túl nagy mennyiséghez nem rendelkezik megfelelő gyártókapacitással.

Csomagolóanyagoknál nagyon fontos a megfelelő vastagság, amelyet a tervezésnél szintén figyelembe kell venni. Speciális igényeknél előfordulhat, hogy a gyártó nem képes az adott vastagságot előállítani.

Szintén fontos lehet a gyártási idő, azaz mennyi idő alatt készül el a megrendelni kívánt mennyiség, mennyire folyamatosak a szállítások, hiszen valószínűleg nem szeretne sokat készleten tartani az adott termékből. Ha a gyártó folyamatosan fejleszti a gépparkját, modernizál, automatizál, akkor van remény, hogy a megrendelt terméket megfelelő minőségben és mennyiségben, határidőre le tudja szállítani.

Ha ezzel kezdtük az elején, térjünk vissza arra, hogy a gyártó lehetőleg legyen környezettudatos, tegyen meg mindent a tisztább és egészségesebb környezetért, az emberiség jövőjéért.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások