fbpx
Magyar Posta

Új logisztikai központot nyitott a Magyar Posta Székesfehérváron

Az Alba Ipari Parkban új, modern üzemcsarnokban működik tovább Nyugat-Magyarország legnagyobb forgalmú logisztikai depója, a Magyar Posta székesfehérvári logisztikai üzeme.

Az új telephelyre két ütemben költözött az eredetileg a város állomása mellett működő üzem. 2020 novemberében a bérelt terület kétharmadát vették át és a csomagkiosztás a legnagyobb karácsonyi csúcs idején itt történt. Majd a második ütemben 2021 tavaszán a teljes, mint 5500 négyzetméteres területet birtokba vették, illetve a hozzá tartozó mintegy 11.000 négyzetméteres területet, amely a járművek közlekedésére, parkolására szolgál – írja a posta.hu.

Az MTI kérdésére Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője elmondta, hogy a székesfehérvári épületet és a hozzá tartozó telephelyet hosszú távra bérli a vállalat. Az épületre saját forrásból 1,8 milliárd forintot költöttek, többek között logisztikai gépeket, garázskapukat vásároltak.

A csarnoképület két oldalán 10 darab szintes és 9 darab ipari dokkolókapu található, amely segíti a futárok gépkocsijának, illetve a kamionoknak a kezelését. Az épület a mai kor követelményeinek megfelelő, az ott dolgozók modern munkakörülmények között végezhetik a munkát. A csarnok teljes egészében klimatizált, jó megvilágítású, és mintegy 250 embernek ad munkát.

„A kormány kiemelten fontosnak tartja a postai szolgáltatások megújítását, hiszen a Magyar Posta stratégiai állami vállalat, amely közszolgáltatásaival a társadalom szükségleteit elégíti ki”

– mondta Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkára.

Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta logisztikai és üzemeltetési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a székesfehérvári telephely évi 3,3 millió csomagot kezel, száz postát lát el, mintegy 500 ezer címhely és 500 település tartozik hozzá. Megjegyezte, hogy a korábbi és a most átadott telephely között öt kilométer a távolság, ugyanakkor fejlettségben körülbelül ötven évet léptek előre.

A vezető beszélt a 2019-ben indult MPL Plusz programjukról, amelynek elindítására az e-kereskedelem óriási növekedése miatt volt szükség. A program keretében a cég logisztikai infrastruktúrájának teljes megújítását tűzték ki célul, a telephelyek automatizálása, digitalizálása, informatikai fejlesztések mellett.

A program indulása óta eltelt két évben hét telephelyet adtak át Győrben, Debrecenben, Füzesabonyban, Nyíregyházán, Szekszárdon, Fóton és Budapesten a csomaglogisztikai központot. Idén Székesfehérvár mellett Miskolc, Szolnok és Tatabánya telephelyeinek fejlesztése kerül sorra.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép:  A Magyar Posta egyik épülete Budapesten. Fotó: Stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások