fbpx
A DIGI egyik boltja Budapesten

Felturbózza vezetékes hálózatát a DIGI

A mobil üzletág folyamatos bővítése mellett a DIGI nagyszabású vezetékes hálózatfejlesztéseket is végez a főváros több kerületében és néhány vidéki területen.

A DIGI keddi közleménye szerint a már befejezett munkálatok elsősorban a rendelkezésre állást, kapacitásnövelést, valamint a Budapesten található központi routerek fejlesztését célozták. A fővárosi korszerűsítések mellett a DIGI vidéken is fejlesztette hálózatát, így 12 regionális központ újonnan csatlakozhatott a vállalat FTTH (Fiber-to-the-Home, azaz előfizetői végpontig kiépített száloptikai rendszer) hálózatához.

A DIGI eddig idén öt vidéki városban és nyolc budapesti kerületben fejlesztette a gerinchálózat központi routereit, valamint növelte a kapacitást és rendelkezésre állást.  Az új, még stabilabb gerinchálózat a következő budapesti kerületekben és vidéki nagyvárosokban támogatja az adatátviteli technológiát: a főváros III., VI., IX., X., XI., XIII., XIV. és XV. kerületeiben, valamint Hatvanban, Gödöllőn, Szigetszentmiklóson, Tatabányán és Veszprémben.

A Budapesten és a fenti városokban végrehajtott fejlesztéseteken kívül a vállalat 12 vidéki nagyváros felhasználói számára a kiépítéssel tette újonnan elérhetővé az 1 gigabites névleges letöltési kapacitással rendelkező, kiemelkedő infrastruktúrájú FTTH hálózatát: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Gyöngyös, Kecskemét, Veszprém, Százhalombatta, Hatvan, Tiszaújváros.

A mostani gerinchálózati fejlesztésnek köszönhetően a DIGI hálózat kapacitása, rendelkezésre állása és megbízhatósága is javult.

A DIGI a vezetékes szélessávú internet szegmensben 22,6 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság márciusi jelentése szerint – említik a közleményben.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: DIGI-üzlet Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások