fbpx
Google Android Auto indul egy autó fejegységén

102 millió eurós bírságot kapott a Google Olaszországban

Az olasz versenyhivatal azért bírságolta meg az amerikai techóriást, mert kizárta az Enel nevű helyi cég által kifejlesztett e-mobilitási alkalmazást az Android rendszerből.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Google több mint két éve nem engedélyezi az olasz JuicePass appnak, hogy beépüljön az Android Auto rendszerbe, amely lehetővé tenné a biztonságos használatot az autókban – írja a Reuters. A szabályozó hatóság szerint ez az eljárás tisztességtelen erőfölénnyel való visszaélés, mert közben előnyben részesíti a Google Maps szolgáltatást.

A Google által kifogásolt alkalmazás egyébként az elektromos töltőállomások térképeken történő kereséséhez és lefoglalásához, valamint a részletek megtekintéséhez segíti hozzá a sofőröket.

A Google olaszországi szóvivője azt közölte, hogy nem ért egyet a versenyhivatal monopóliumellenes döntésével, és megvizsgálja a dokumentumokat a következő lépések eldöntése érdekében.

„Több ezer alkalmazás kompatibilis az Android Auto szolgáltatással, és célunk az, hogy még több fejlesztő számára lehetővé tegyük alkalmazásaik elérhetővé tételét”

– mondta a szóvivő.

Még több hír található a Media1-en!

Borítókép: Google Android Auto egy autó fejegységén. Fotó: stock / Depositphotos

A Media1.hu hírportál E-kereskedelem rovatának támogatója a Jófogást, Használtautó.hu-t és az Autónavigátor.hu-t működtető Adevinta Hungary. (x)

 

Szóljon hozzá!