fbpx
Filmnap az RTL Klubon és az RTL Moston

Különleges magyar filmekkel készül az RTL a Magyar Film Napjára

Az RTL Klub és az RTL Most is készül a magyar filmtörténet 120 éves évfordulójára.

Az RTL Klub levetíti május 1-jén 15:45-től a Brazilok (Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba, 2017) című vígjátékot, 23:05-től pedig a Rossz versek (Reisz Gábor, 2018) című vígjáték-drámát, a vetítésekre a Magyar Film Napja alkalmából kerül sor.

Utóbbi film egyébként az RTL Most szolgáltatásban már április 30-tól is megtekinthető lesz, ahol április 26-ától egész héten magyar filmek lesznek láthatók a Film+ Pop-up netes csatornán, a Magyar Film Napja kategóriában. Elérhetők lesznek többek között olyan filmek is mint a Kontroll (Antal Nimród 2003), A Nyomozó (Gigor Attila 2008), Kaméleon (Goda Krisztina, 2008), Coming out (Orosz Dénes 2013), Fehér Isten (Mundruczó Kornél, 2014), Kincsem (Herendi Gábor 2017).

Április 30-án lesz 120 éve, hogy elkészült az első magyar film, a Táncz. Zsitkovszky Béla és Pekár Gyula alkotásából csak fotók maradtak fenn az utókor számára. A Nemzeti Filmintézet ezzel a nappal is szeretné előtérbe helyezni a kiemelkedő filmes alkotásokat, alkotókat, ráirányítva a figyelmet a klasszikus, a felújított fekete-fehér vagy akár a kortárs remekművekre is, így adva lehetőséget a jelenlegi nehéz időszakban is közös élményeket szerezni.

Mint arról korábban a Media1 már beszámolt, az állami tévétársaság, az MTVA is magyar filmes tartalmakkal készül a Magyar Film Napjára.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások