fbpx
Instagram

Új funkcióval győzné le a gyűlöletbeszédet és az internetes zaklatást az Instagram

A népszerű fotómegosztó szolgáltatás újítását a következő hetekben kezdik bevezetni.

A Facebook tulajdonában álló Instagram új funkciót vezet be, mellyel a felhasználókat akarják megóvni a vélhetően zaklató üzenetek megtekintésétől, sértő szavak, kifejezések és emojik szűrésével – számolt be a Reuters.

A vállalat szerdán közölte, hogy a bántalmazó közvetlen üzenetek (direct messages) szűrésével nehezebbé válik a korábban már tiltott felhasználók új fiókból történő kapcsolatfelvétele is.

Az Instagram erőfeszítéseket tesz a gyűlöletbeszéd és az online zaklatás ellen. A képmegosztó platform a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében népszerűbb a Facebooknál is.

Az új szűrő az Instagram adatvédelmi beállításai között lesz elérhető, melyben lehetőség lesz a tiltani kívánt szavak, kifejezések és emojik egyéni beállítására is.

A felhasználók saját belátásuk szerint dönthetnek a beérkező üzenetek jelentéséről, törléséről vagy megnyitásáról – a szűrt levelek egy rejtett kérelem mappában lesznek elérhetőek. Az új funkció az Instagram elmondása szerint a következő hetekben válik elérhetővé néhány országban.

Pár héten belül azonban valamennyi felhasználónak lehetősége lesz arra, hogy véglegesen megtiltsa azon emberek számára a kapcsolatfelvételt, akik már tiltásban vannak.

További hírek a Media1-en

Kiemelt kép: Stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások