fbpx
Facebook komment lassítás a csoportokban

Lassító funkcióval bővül a Facebook

Az új funkcióval a vitákat és a hirtelen dühöt szeretné fékezni a Facebook.

A Facebook olyan új lehetőséget vezet be a csoportok adminisztrátorainak, amellyel lehetővé teszi, hogy lelassítsák a bejegyzésekhez érkező kommenteket – írja a Social Media Today.

Ennek lényege, hogy az adminisztrátor beállíthatja, hogy ne legyenek túl gyakoriak a kommentek az adott hozzászólás alatt, tehát néhány percnek el kelljen telnie a következő hozzászólás megjelenéséig.

A Facebook úgy véli, ez egy jó lehetőség feszült vagy vitás helyzetekben, mivel egy kis gondolkodási időt ad az embereknek arra, hogy levegőt vegyenek és átgondolják, mit posztolnak, ahelyett, hogy a pillanat hevében azonnal reagálnának.

A Facebook azt írja:

„Ha ön csoportadminisztrátor vagy moderátor, lelassíthatja a csoport egy adott bejegyzéséhez fűzött megjegyzéseket. Ha egy hozzászóláshoz a megjegyzések lehetőségét lelassították, akkor mindenki öt percenként legfeljebb csak egy kommentet tud tenni.”

A Twitter egyébként számos hasonló lehetőséggel kísérletezett, például a tavalyi amerikai elnökválasztás előtt a retweetelés megszüntetésével. Ezzel párhuzamosan figyelmeztető üzeneteket is adott a potenciálisan hamis információk újra megosztásáról.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Matt Navarra, – hogyan lehet ki-be kapcsolni az új funkciót
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások