fbpx
gyertya, gyász, halál

Megöltek egy ismert görög bűnügyi újságírót

 Jéorjiosz Karaivazt fegyveresek ölték meg.

Meggyilkoltak egy ismert görög bűnügyi újságírót Athénban – számolt be az MTI a helyi rendőrség pénteki közlése alapján.

Jéorjiosz Karaivaz a STAR TV kereskedelmi csatornának dolgozott, és főleg jogi és rendőrségi ügyek tudósításáról volt ismert hazájában. Két, motoron érkező fegyveres végzett vele a görög főváros déli Alimosz kerületében lévő otthona közelében.

A rendőrség szerint az elkövetők több lövést is leadtak az újságíróra. Karaivazzal hét lövedék végzett, míg a helyszínen eddig összesen tizenhét töltényhüvelyt találtak. Mivel a környéken élők a rendőrség szerint nem hallottak semmit, ezért feltételezik, hogy a lövéseket hangtompítóval ellátott fegyverből adták le.

Arisztotélia Peloni kormányszóvivő megrázónak nevezte a történteket. „A hatóságok már vizsgálatot indítottak a tettesek kézre kerítése és felelősségre vonása érdekében” – hangsúlyozta.

A rendőrség szerint a gyilkosságot nyilvánvalóan gondosan megtervezték, de egyelőre még nem tudni annak indítékát.

„Ez egy szakértelemmel végrehajtott gyilkosság volt” – mondta egy névtelenséget kérő rendőr.

A történtek sokban emlékeztetnek a tizenegy éve meggyilkolt Szókratisz Gioliász újságíró ügyére, akit szintén az otthona előtt öltek meg 16 lövéssel. Akkor egy szélsőbaloldali terrorszervezet jelentkezett elkövetőként.

Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős európai uniós biztos a Twitteren részvétét nyilvánította és aggodalmát fejezte ki a történtek kapcsán. mint írta, igazságot kell szolgáltatni az ügyben és szavatolni kell az újságírók biztonságát.

(MTI nyomán)

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások