fbpx
YouTube reakciók - Forrás: YouTube Twitter

A YouTube a videók alatt lévő „nem tetszik” számláló eltávolításával kísérletezik

A maga a dislike (nem tetszik) gomb egyelőre nem tűnik el, és az arra történő kattintások ugyanúgy hatással lesznek a videók rangsorolására.

Új kísérletbe kezdett a YouTube, aminek eredményeként néhány tartalomgyártó videói alól ideiglenes jelleggel eltávolították a „nem tetszik”, azaz a dislike reakciók számát jelző adatokat  – adta hírül a SocialMediaToday.

Az eddig megszokotthoz hasonlóan a nézők ugyanúgy tudnak reagálni a videókra, ahogy a készítők is nyomon tudják követni a YouTube Studión keresztül a tartalmaikra érkezett visszajelzéseket, melyek ugyanúgy bele fognak számítani a videók alkalmazáson belüli rangsorolásába.

A YouTube szerint a „nem tetszést” jelző számláló eltávolítása segíthet távol tartani a negatív kampányokat, a negatív megbélyegzést a videómegosztóra kerülő tartalmak kapcsán.

A videómegosztó oldal kísérlete nagyon hasonló az Instagram hasonló, majdnem egy éve finomítás alatt álló kezdeményezéséhez, melyben a kedvelések számának nyilvános eltüntetésével kísérleteznek. A Socialmediatoday idézte Jack Dorsey Twitter vezérigazgató 2018-as nyilatkozatát is, melyben arról beszélt, a kedvelések és követések számát minél kevésbé fontos elemmé tenné. Egészen odáig elment, hogy a követők száma „értelmetlen”, sőt potenciálisan káros.

További hírek találhatók a Media1-en! Követhet bennünket a Facebookon és a Twitteren is, valamint feliratkozhat hírlevelünkre!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások