fbpx
audio, hang, vágás, rádió, fejhallgató

A fülhallgatóktól a hangfalakig (x)

A hangeszközöknek mára már igen széles skálája ismert. Ez egy nagyon tág kategória, ahova minden hangtechnikával vagy akusztikával kapcsolatos tartozék sorolható. Ezek képesek a zajok kiadására, fogadására vagy egyszerűen csak a továbbításukra.

Az audiorendszerek

Hogy pontosítsuk, mi is tartozik ide, fontos azt a megkülönböztetést is figyelembe venni, hogy vannak kimeneti, bemeneti és egyszerre ki- és bemeneti eszközök is. Például a hifik, az autós hangszórók, erősítők, fülhallgatók mind kimeneti eszközök.

Legyen az zene vagy egy filmbéli párbeszéd, minél jobb minőségű a hangeszközünk, annál jobban élvezhetjük. Ezzel szemben egy mikrofon a bemenetet képes érzékelni, míg például egy telefon mind a kettőre alkalmas.

Kiegészítők

Ezek az elektronikai kellékek önmagukban is megállják a helyüket, de különböző kiegészítőkkel fokozhatjuk, hogy mire képesek.

Ilyen például a Bluetooth csatlakoztatás. Manapság már számos eszköz támogatja a vezeték nélküli felállást, habár az áramellátásról ennek ellenére gondoskodnunk kell, történjen az elemmel vagy kábellel.

Maguk a hangszórók, hangfalak eleve a hangrendszer részét képezik, sokszor beépített formában. Azonban hangminőségük nem mindig a legkiválóbb, de más eszközök beiktatásával orvosolhatjuk ezt a problémát.

A sokoldalú headsetek

Manapság talán a legnépszerűbbek a fej- és fülhallgatók, melyeknek széles választéka kapható a Gigaplaza Webáruházban. A fejhallgatók közé tartozó headsetek pedig ezeknek a felső kategóriáját képviselik.

Fejhallgató

Mivel mikrofonnal is felszereltek, a korábban említett ki- és bevitelre egyaránt képesek. A kiváló hangszigetelést biztosító készülék egyszerre szűri ki a háttérzajokat számunkra, és akadályozza meg, hogy környezetünknek hallania kelljen a zenét, filmet vagy akár telefonbeszélgetést.

Több modell képes a már említett vezeték nélküli kapcsolatra, ami például sportolásnál igencsak kapóra jön. Lényegében bárhova magunkkal vihetjük ezeket a típusokat, és kényelmesen használhatjuk is.

Lehetséges hibák

A modern eszközök túlnyomó többsége mindenféle beállítás nélkül használatra kész. Éppen ezért amennyiben problémát észlelünk, érdemes elsőként a vezetékeket ellenőrizni. Ha azok megsérültek, csatlakozójuk deformálódott, biztosak lehetünk benne, hogy onnan ered a hiba.

Beépített hangszórók esetén az érintett rendszer képes lehet arra, hogy jelezze a problémát. Ez azért igen hasznos, mert ilyenkor tudjuk, hogy nem a teljes berendezéssel van gond, elég egy bizonyos részét javítani vagy cserélni. Ilyen esetekben legegyszerűbb egy külső csatlakozású készülékkel helyettesíteni azt.

Természetesen számos más probléma is felütheti a fejét. Legyen az hardver- vagy szoftveralapú, ha nem tudjuk felismerni a forrását, érdemes szakemberhez fordulni. A Gigaplaza Webáruház munkatársai szívesen segítenek mind a problémád megoldásában, mind a lehető legjobb hangeszközök beszerzésében.

(x) Hirdetői tartalom

Borító: Kelly Sikkema / Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások