fbpx
DIGI Mobil

Bővült a DIGI Mobil lefedettsége

Újabb 50 hazai településen vált elérhetővé a DIGI mobilszolgáltatása. Eközben kijött a cégcsoport pénzügyi jelentése is.

A legújabb hálózatfejlesztésnek köszönhetően hozzávetőlegesen 700-ra nőtt a DIGI által lefedett települések száma Magyarországon – tudatta a vállalat a lapunknak küldött csütörtöki közleményében.

Az alábbi településeket kapcsolták be most újonnan:

Alsópáhok, Baksa, Balástya, Bodajk, Csákánydoroszló, Devecser, Drávaszabolcs, Egyházashollós, Egyházasrádóc, Gérce, Harkány, Kacsóta, Kápolna, Kocsord, Kóny, Lövő, Magyaralmás, Márkó, Mátraverebély, Miske, Molnaszecsőd, Mórahalom, Nádudvar, Nagysimonyi, Nagyvázsony, Nemeskér, Nemti, Nyáregyháza, Nyíribrony, Nyírpazony, Őrimagyarósd, Porcsalma, Pósfa, Rábapaty, Rábatöttös, Simaság, Somlójenő, Somlóvásárhely, Sopronkövesd, Szendrő, Szentlőrinc, Szomód, Táborfalva, Tiszaug, Tóalmás, Tompa, Újkér, Vámoscsalád, Vashosszúfalu, Zalaszentbalázs.

A DIGI Csoport közölte azt is, hogy 1,3 milliárd euró konszolidált csoportbevételt ért el 2020-ban, ami 8,1 százalékos növekedést jelent a 2019-es bevételekhez képest. A csoport tavaly összesen 371 millió eurót fektetett hálózatfejlesztésre, főként Romániában, Spanyolországban és Magyarországon, annak érdekében, hogy bővítse 4G és 5G hálózatát, valamint a száloptikai hálózat további kiépítésére.

A DIGI magyarországi leányvállalata főként az optikai hálózat és a mobil kommunikációs szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek számának bővítésére fektette a hangsúlyt.

A vállalatcsoport 480 euró milliós kiigazított EBITDA-t ért el, ami 7,5 százalékos növekedést jelentett.

Nem csak a DIGI jelentett be csütörtökön hálózatfejlesztést. Mint nemrég megírtuk, Budapest nagy részén elérhetővé vált mától a Vodafone Magyarország 5G hálózata, és hamarosan vidéki helyszínekkel bővül az ötödik generációs hálózati lefedettségük.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások