fbpx
Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatója. Fotó: kormany.hu

Elmarad Orbán Viktor évnyitó kormányinfója, ahol hosszú idő után végre kérdezhettek volna tőle az újságírók

Már egy éve nem volt lehetősége az újságíróknak, hogy kérdéseket tegyenek fel közvetlenül a kormányfőnek, de van olyan lap, amely több éve nem kap erre lehetőséget.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

2019-ben, és 2020-ban is Orbán Viktor beszélt az év első kormányinfóján, most azonban a járványra hivatkozva elmarad a sajtótájékoztató – számolt be a Telex.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a lap érdeklődésére azt közölte: „a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos szabályok miatt a tavalyihoz hasonló miniszterelnöki sajtótájékoztató megtartására nincsen lehetőség.”

A lap érdeklődött afelől is, hogy a későbbiekben megrendezik-e az eseményt, de erre nem kaptak választ.

Az nem derül ki a hírből, hogy a miniszterelnöki sajtótájékoztatót miért nem tartják meg COVID-biztos módon, az interneten, például Zoom vagy más ismert videókonferenciás technológia segítségével, ahogyan a kormány által elrendelt digitális oktatás is zajlik.

Egy évvel ezelőtt egyébként nem kis botrány kerekedett a kormányinfó kapcsán, mivel a miniszterelnök sajtótájékoztatójára több ismert szerkesztőséget nem engedtek be, köztük az egyik legnagyobb online lap, a 24.hu mellett nem lehetett jelen a 168 Óra, az Átlátszó és a Direkt36 sem. Egy évvel korábban is botrány kísérte az Orbáninfóként is emlegetett sajtóeseményt: akkor a Klubrádió, a Magyar Hang, az Azonnali.hu, az N1Tv, az Alfahír, a Mérce, a Direkt36, és a Hócipő nem kapott akkreditációt a sajtóeseményre.

A kormány tavaly és tavalyelőtt a sajtókonferenciának helyet biztosító terem méreteivel magyarázta, hogy ezek a jellemzően kormánykritikus médiumok nem kaptak lehetőséget a részvételre.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Orbán Viktor 2020-as évindító sajtótájékoztatója. Fotó: kormany.hu
Szóljon hozzá!