fbpx
Vodafone TV beltéri egység távirányítóval

Változás lesz a Vodafone TV szolgáltatásában is

Átalakítja tévészolgáltatását a Vodafone, melynek következtében több tévécsatorna nem lesz többé elérhető SD minőségben. Emiatt eszközcsere is szükséges lesz egyes előfizetőknél.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Vodafone Magyarország megszünteti kábeltévé hálózatán is az SD adások sugárzását azon adók esetében, melyek már elérhetők HD minőségben is – számolt be az into.hu.

A váltás azok számára, akik csak SD-adás vételére alkalmas eszközzel rendelkeznek, azok cserével is jár majd. Ezzel kapcsolatban az elmúlt napokban kezdték el értesíteni azokat a felhasználókat, akiknél még ilyen, régebbi set-top-boxok találhatók meg még – írja a lap.

Az említett SD-csatornák eltűnése 2021. március 31-ig valósul meg.

A Vodafone Magyarország sajtóosztályán azt mondták, vállalatuk folyamatosan azon dolgozik, hogy konvergens szolgáltatóként is a legkorszerűbb technológiákat biztosítsa ügyfelei számára. Hozzátették: abban ez esetben, ha egy csatorna elérhető HD és SD minőségben is, akkor a szolgáltató a Vodafone TV előfizetői számára a jobb, HD minőségben teszi elérhetővé az adott csatornát. A vállalat hivatalos csatornáin keresztül folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket a szolgáltatásokkal kapcsolatos aktualitásokról és az elérhető újdonságról.

A lépéssel a kábeltévé hálózaton a szolgáltató értékes frekvencia-helyeket nyerhet, melyeket később akár újabb HD csatornák elérhetővé tételére használhat fel.

Az Into.hu megkérdezte a Vodafone-t arról is, hogy módosul-e a megmaradó, csak SD minőségben elérhető adások kódolása a mostani MPEG2-ről, de erre a kérdésükre nem kaptak választ a cégtől.

Mint arról a Media1 beszámolt, korábban a Vodafone-UPC az MTVA határozott kérése és a médiatörvény vonatkozó szabályozása ellenére csak SD-ben volt hajlandó továbbítani az egyik közmédiás tévécsatornát, a Duna Worldöt. Később azonban mégis megoldották.

A Vodafone internetes és mobil szolgáltatásainál más változások is lesznek a következő időszakban. A Media1 írta meg elsőként, hogy hat szolgáltatását is megszünteti a cég – erről itt található korábbi részletes hírünk.

További hírek találhatók a Media1-en! Hírlevelünkre itt iratkozhat fel, Facebook-oldalunkra itt. Követhet bennünket RSS segítségével is.

Borító: Vodafone TV. Fotó: Vodafone.de sajtószoba
Szóljon hozzá!