fbpx
Raffaele Annecchino, a ViacomCBS új elnök-vezérigazgatója

Új elnök-vezérigazgató a ViacomCBS International élén

Raffaele Annechino látja el ezután a ViacomCBS Egyesült Államokon kívüli média hálózatának és más tevékenységeinek a vezetését.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Raffaele Annechino David Lynntől veszi át a pozíciót, aki huszonnégy év után távozik a ViacomCBS Networks Internationaltól (VCNI) – közölte a médiavállalat. Lynn lemondott, és egy átmeneti idő után távozik a cégtől.

Raffaele Annechino hat kontinensre kiterjedő, szórakoztató tematikus és szabadon fogható tévécsatornákból álló hálózatot irányít majd. A hálózat olyan csatornákat foglal magában mint a Channel 5 az Egyesült Királyságban, a Telefe Argentínában, a Network 10 Ausztráliában és a Viacom18-cal közös vállalkozásként működtetett Colors Indiában.

Az új elnök-vezérigazgató szorosan együttműködik majd a ViacomCBS globális streaming üzletágával a Pluto TV folyamatos nemzetközi bevezetésében és a Paramount+ 2021-es elindításában. Az új elnök-vezérigazgató közvetlenül Bob Bakish, a ViacomCBS elnök-vezérigazgatója irányítása alatt dolgozik majd.

„Az utóbbi években Raffaele egyre nagyobb felelősséget vállalva tanúsította a több világtájra és változatos platformokra kiterjedő stratégiai és üzemeltetési rátermettségét. A ViacomCBS nemzetközi kiterjesztésében, meghatározó partnerségek kialakításában, illetve a mobil és digitális platformokon való megjelenésünk előmozdításában szerzett tapasztalata létfontosságú lesz abban, hogy tovább építsünk európai, dél-amerikai és ázsiai vezetőségünkre és világszerte megvalósítsuk ambícióinkat.”

– mondta Bob Bakish.

Raffaele Annecchino számos tisztséget töltött be a korábban Viacom International Media Networksként (VIMN) működő ViacomCBS Networks Internationalnél. Legutóbb a ViacomCBS Networks Európa, Közel-Kelet, Afrika és Ázsia (EMEAA) elnökeként dolgozott, és számos piacon felügyelte a vállalat tevékenységét, és világszerte vezette és koordinálta a VCNI mobil stratégiáját.

A frissen kinevezett elnök-vezérigazgató munkája során elérte, hogy szabadon fogható csatornákat indítsanak és vásároljanak meg a kulcsfontosságú olasz, spanyol és német piacokon. Továbbá egy új üzleti egység létrehozásában is részt vett 2020 szeptemberében, a ViacomCBS digitális üzleti tevékenységének továbbfejlesztésére az EMEAA régióban, megragadva a lehetőségeket az ingyenes és fizetős streaming, a fejlett hirdetések és a ViacomCBS Digital Studios International területén. Raffaele Annechino felügyelte a Pluto TV terjeszkedését is Európában a szolgáltatás közelmúltbeli sikeres elindításával Spanyolországban, illetve a 2021-ben várható franciaországi és olaszországi bevezetésével.

Mielőtt 1997-ben csatlakozott az MTV Networks Internationalhez, Raffaele Annecchino a Turner Internationalnél, a Cartoon Networknél és a CNN-nél töltött be tisztségeket. Közgazdász diplomát szerzett a londoni European Business School-ban, Londonban, és Executive MBA-t végzett a madridi spanyol Instituto de Empresa International-ban. 2016-ban fejezte be a CTAM U felsővezetői programot a Harvard Business Schoo-ban, 2017-ben pedig az CTSE Europe Executive Management programot az INSEAD-nál.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Raffaele Annecchino. Fotó: ViacomCBS
Szóljon hozzá!