fbpx
medence, wellness

Így lesz a medence vize mindig tökéletes! (x)

A medence vizének tisztasága nem csak higiéniai szempontból fontos, hanem azért is, mert a tiszta víz elősegíti azt, hogy a medence alkatrészei ne károsodjanak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Rendszeres karbantartással és odafigyeléssel nem léphet fel probléma. Cikkünkben rövid útmutatót adunk, hogy hogyan lehet mindig tökéletes vízben csobbanni!

Az elvégzendő műveletekről

A medence vizének karbantartása többféle műveletből áll össze. Az első pont a látható és nem látható szennyeződések összegyűjtése, ami történhet háló segítségével, úgynevezett szkimmerrel, de egy robotporszívó is nagy segítséget nyújthat.

A vízforgató azért szükséges, mert folyamatosan mozgásban tartja a vizet, így biztosan át lesz szűrve és tisztítva a medence egész vízmennyisége. Végül pedig a vegyszerezés következik, aminek adagolása mindig egyéni értékek alapján számítódik.

A vegyszerezés lépései

Az egyes medencevegyszereket érdemes lehet már a medencevásárlással egyidejűleg beszerezni, hiszen úgyis szükség lesz rájuk. A Medence Óriás webáruházában minden medencével kapcsolatos terméket meg lehet vásárolni csupán néhány kattintással.

medence vegyszer

A pH-érték beállítása

A medence vizének ideális esetben 7,2 és 7,6 között van a pH-értéke. Ellenkező esetben a víz zavarossá válhat, és megjelenhetnek benne az algák és baktériumok. Amennyiben a megfelelő pH-beállító vegyszereket alkalmazzuk, nem lehet gond a vízkeménységgel, és a medence alkatrészei sem fognak károsodni.

Klórozás

A klórozás a kórokozók eltüntetése és a medencefertőtlenítés miatt alapvető fontosságú. Azt, hogy mennyi klór kell a vízbe, a medencében lévő vízmennyiség alapján lehet kiszámítani, literenként ez az érték 0,6-1,0 mg körül van. A klór mellett az aktív oxigénnel való fertőtlenítés is szóba jöhet.

Algaölő szerek használata

Az algaölő szerek is nagyon hasznosak, hiszen ezeknek köszönhetően a kellemetlen algásodás folyamata nem kezdődik el, ami pedig higiéniai és esztétikai szempontból is nagyon visszás.

Pelyhesítés

Végül pedig a pelyhesítésre érdemes ügyelni. Ez a vegyszer a szabad szemmel nem látható, nagyon apró szennyeződéseket képes akkorára nagyítani, hogy azok a medence szűrőjén fennakadjanak.

Egyéb karbantartási eljárások

A vegyszerezés folyamata mellett vannak még eljárások, amiket be lehet vetni. A sóbontó berendezések használata mellett például nincs szükség klórozásra, de az ózongenerátoros vízkezelés is szóba jöhet, ami szintén nagyon hatékony, hiszen szinte teljes kórokozómentességet biztosít. Ezek mellett az UV fertőtlenítés is teljesen biztonságos és környezetkímélő módszer. Az eljárások tehát adottak, csupán ki kell választani és saját medencénkre kell szabni.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette.

A Media1.hu hírportál E-kereskedelem rovatának támogatója a Jófogást, Használtautó.hu-t és az Autónavigátor.hu-t működtető Adevinta Hungary. (x)

 

Szóljon hozzá!