fbpx
Do something great

Ismerkedj meg a coach képzéssel és a csoportdinamikával (x)

December 2-án ingyenes online kurzuson ismerkedhetnek meg az érdeklődők a csoportdinamikai tréniggel és a coach képzéssel az In Dynamics Consultingnek köszönhetően.

A coach képzéssel és a csoportdinamika tréninggel való megismerkedéshez csak a link alatt található regisztrációs ívet kell kitölteni. Kedvcsinálóként pedig ajánlunk egy interjút egy végzett coachal:

Grászli Júlia 26 éve dolgozik egy multinacionális cégnél. Végzett business és life coach. Julcsi számos önismereti előadáson részt vett korábban, amik segítettek neki abban, hogy jobban megértse önmagát, és elinduljon azon az úton, ahol másokat segíthet az önismeret és egy teljesebb élet felé. Ebben fontos szerepet játszottak az Érzelmi és társas intelligencia tréningen megélt élményei, felismerései és tapasztalatai.

A multi világ 26 évében számos tréningen részt vettél már. Miben volt más a csoportdinamikai tréning, mint a céges tréningek?

Ez a tréning igazi meglepetés volt számomra. A munkahelyi tréningeken játékos feladatokat oldunk meg, teszteket töltünk ki, amikből megtudjuk, hogy ilyenek, vagy olyanok vagyunk. Ezek nekem jól mennek már és mivel nem is nagyon néztem utána mi lesz ezen az önismereti tréningen itt is hasonlókra számítottam. Öt napos intenzív önismereti képzésre, sok elmélettel, jegyzettel, feladatokkal.

Ezzel szemben, amit ott tapasztaltam, az jó értelemben, de lesokkolt. Előre meghatározott napirendi pontok, feladatok és tesztek helyett „csak” ültünk egymással szemben és az érzéseinkről és a gondolatainkról beszéltünk. Ez persze eleinte frusztrált és elbizonytalanított, de amikor ezt el tudtam engedni, akkor rájöttem, hogy itt nincs meg felém a munkahelyi szerepemből fakadó elvárás, itt nem kell viselkednem. Igazából nem is tudtam mi a norma, aminek meg kell felelnem, és ez valahol felszabadító érzés volt.

Hogyan változtak más, például a baráti kapcsolataid a tréning óta?

Alapvetően kevesebb, de minőségibb kapcsolataim vannak a tréning óta. Részben, mert korábban azért is kerestem mások társaságát, hogy ki tudjam panaszkodni magam a konfliktusaimról, sérelmeimről. Ma már viszont ezeket a belső vívódásaimat egyedül vívom meg, és nem igénylek hozzá olyan támogatást, mint a korábbi működésemben. Részben pedig azért, mert jobban szeretem és ismerem magamat a tréning óta, ezért még inkább odafigyelek arra, hogy kikkel veszem körül magam, és milyen kapcsolatot építek ki velük.

Például a párkapcsolat terén ma már nem akarom a megmentő, áldozat szerepét játszani. A fiam, a legnagyobb kritikusom fogalmazta meg ezt nagyon szépen: „Anya, addig, amíg tej szagod van, addig persze, hogy csak nagyra nőtt kisfiúk jönnek hozzád! Majd ha nő illatod lesz, akkor fognak igazi férfiak megtalálni!” És teljesen igaza van. Visszagondolva, mindig olyan partnereim voltak, ahol éppen a fejlődésemben tartottam. Az alacsony önértékelésem miatt úgy éreztem mindent meg kell tennem, hogy szeressenek. És persze mindig volt jelentkező, aki örömmel vette ha „örökbe fogadtam”. A tréning viszont rávilágított arra, hogy milyen régi hiedelmek és félelmek vezérelnek, ki vagyok én és mit várhatok el mindazért, amit adok. Ebben a pár napban jöttem rá, hogy tulajdonképpen bármit. Nem kell számomra nem tetsző kompromisszumokat kötni, csak hogy elfogadjanak. A saját boldogságomért én vagyok a felelős, ahogy a kapcsolataim minőségéért is. Akár párkapcsolatról akár a szüleimről van szó, akikkel szintén sokat változott a kapcsolatom.

Miben változott meg a kapcsolatod a szüleiddel?

Ez részben a már említett tranzakció analízisben megértett szereprendszerekből, részben pedig egy szupervízión megélt élményből fakad, amin a coach képzés keretében vettem részt. Itt értettem meg, hogy bizonyos konfliktusok a családunkban generációkkal ezelőtti eseményekben gyökereznek, és valójában nem rólam és az édesapámról szólnak. Felismertem, hogy jogom van letenni ezeket a generációs terheket. És úgy gondolom, ha egyszer képes leszek valóban lerakni ezeket, akkor fogom tudni teljesen azt az életet élni, ami valóban az enyém, és amire vágyom. Ez egy hosszú út, aminek a jelenlegi állomásán már határt húztam abban, hogy a szüleim szeretettel teli, mégis mindent kritizáló és felügyelő természetét meddig engedem be a felnőtt életembe.

Mi a helyzet a munkahelyi kapcsolataiddal?

Korábban a csapatomban – akiket vezetek – azt az elvet követtem, hogy ami problémáról, vagy konfliktusról nem tudok, az nem létezik. Ezzel, sok nézeteltérés maradt kimondatlanul, és maradt meg tüskeként. A csoportdinamikai tréning óta viszont arra buzdítom őket, hogy mondják ki, beszéljük meg a konfliktusokat ott és akkor, és azt mondják, amit először éreznek. Azt látom, hogy ezzel sokat javult a kommunikáció a csapatban.

Illetve én is jobban kezelem a konfliktusokat akár a csoportomban, akár más munkahelyi kapcsolatomban. Megválogatom a harcaimat, hogy miért érdemes harcolnom és miért nem.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások