fbpx
TikTok

Eljárást indít a TikTok ellen a Gazdasági Versenyhivatal

A felhasználók hiányos és megkésett tájékoztatására hivatkozva indított eljárást a GVH a népszerű kínai közösségi videómegosztó, a TikTok ellen. Ha a vádak bebizonyosodnak, annak komoly pénzügyi következményei lehetnek az Egyesült Államokban mostanában már amúgy is szorongatott helyzetben lévő cégre nézve.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A GVH csütörtöki bejelentése szerint azt valószínűsíti az Egyesült Államokban bejegyzett, kínai tulajdonú videómegosztó szolgáltatóval, a TikTokkal szemben, hogy

a vállalkozás nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének megfelelően elvárható szakmai gondossággal tájékoztatja a fogyasztókat az online platform működésére vonatkozó lényeges információkról, így például a szolgáltatás igénybevétele során kezelt adatok köréről és azok felhasználásáról.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint jogsértés gyanúját veti fel az is, hogy az eljárás alá vállalkozás vont nem tette magyar nyelven hozzáférhetővé a magyarországi, egyébként magyar nyelvű kereskedelmi kommunikációival megcélzott fogyasztók számára a platform működésének és a TikTok szolgáltatásai igénybevételének legfontosabb feltételeire vonatkozó tájékoztatásokat.

A GVH azt is valószínűsíti, hogy a TikTok nem az elvárható szakmai gondossággal jár el annak érdekében, hogy a gyermek- és fiatalkorúak reklámoknak való kitettségét moderálja a közösségi médiás platform és szolgáltatás igénybevétele során.

A Gazdasági Versenyhivatal eljárása kapcsán fontos hangsúlyozni, hogy az eljárás megindítása még közel sem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést ténylegesen elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Nem Magyarország az első, ahol jogi lépések vannak mostanában a TikTok körül. Néhány hete Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke megpróbálta betiltani a TikTokot, de egy bíróság ezt egyelőre megakadályozta. Üzleti tárgyalások folynak arról, hogy a TikTok amerikai kézbe kerüljön.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások