fbpx
Jurida Petra, a Central Médiacsoport eddigi médiajogásza és leendő hr-igazgatója

Jurida Petra lesz a Central Médiacsoport hr-igazgatója

Kárpáti Diána, a médiavállalat eddigi hr-igazgatója távozik.

A Central Médiacsoport csütörtök délután bejelentette, hogy Kárpáti Diána, a vállalat eddigi hr-igazgatója távozik a kiadótól, és helyét dr. Jurida Petra, a vállalat eddigi médiajogásza veszi át 2020. október 15-től. További változás, hogy Jurida Petra jogi feladatait dr. Soós Andrea veszi át, aki már 2014 előtt is dolgozott a médiacsoport megbízásából, és a Central Média azóta is folyamatosan igénybe vette szakértelmét, jogi támogatását: Soós Andrea segítette például a kiadót 2018-ban a GDPR átállás kidolgozásában.

Jurida Petra 2006 óta végzett feladatokat a kiadó, illetve elődje, a Sanoma Media Budapest megbízásából, 2008-tól látta el a digitális portfólió jogi támogatását infokommunikációs szakjogászként, és aktív szerepet vállalt a médiaipar digitalizálódásához kapcsolódó komplex folyamatok standardizálásában.

2014-től a kiadó jogi ügyeinek koordinálása mellett médiapiaci érdekképviseleti szervezetek munkájában vett részt, jogalkotási folyamatokban vállalt meghatározó szerepet. A Central Médiaakadémia oktatója 2009 óta, 2020-ban pedig beválasztották a Szerzői Jogi Szakértői Testület tagjai közé. Húsz éve tartó érdeklődésének eredményeként idén szerzett diplomát pszichológia alapszakon.

Megváltozó médiapiaci környezet

A Central Médiacsoport a Media1-hez is eljuttatott közleményében azt írja: a vezetőváltás oka, hogy a Central Médiacsoportnak jelen piaci és működési környezetben olyan vezetői kompetenciákra van szüksége, amelyek hatékonyan segítenek újraértelmezni a megváltozott médiapiaci környezetet, és képesek a szervezetet ismerve hathatósan továbbfejleszteni a működési folyamatokat.

A vállalat közleménye idézi Jurida Petrát, az új hr-igazgatót is:

„Az elmúlt 30 évben minden sikeres vállalat túljutott azon, hogy a feladatokat végző emberekre számadatként tekintsen. Ha körülnézünk a világban, egyértelműen látszik, hogy az üzleti siker záloga az, ha megbecsüljük, és kiemelt figyelemmel kezeljük az emberi dimenziót. Különösen igaz ez a kreatív és innovatív iparágakra. Az ilyen típusú működéshez tudatos kommunikáció, őszinteség, szakértelem és közös célok kellenek. Mindannyian sikerélményekre, elismerésre, hasznosságtudatra, élhető és szerethető munkahelyre vágyunk. Minden erőmmel azon leszek, hogy a Central Médiacsoport egy ilyen munkahely legyen, miközben mindannyiunk számára változatlanul fontos a független szakmaiság megőrzése, márkáink integrált fejlődése.”

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója a kinevezés kapcsán hozzátette:

„Év eleje óta gyökeresen változtak meg a mindennapok, igaz ez a szokásainkra és a piacok szokásaira is. Korábban is látható trendek gyorsultak fel, az alkalmazkodás és proaktivitás kritikus értékekké váltak a versenyszférában. Nekünk, a Centralnak, 2020 sok fontos dolgot tanított még akkor is, ha ezek fájó leckék voltak. Fel kell gyorsítani a kiadvány-portfoliónk integrációját, gyorsabbá, dinamikusabbá kell válnunk. Akkor marad a Central sikeres és hosszútávon piacvezető, ha magunk formáljuk a jövőnket adott keretek között. Rendezzük a sorainkat, új képességeket sajátítunk el, tanulunk magunkról és másoktól, és amire nincsenek még kész válaszaink, azokat is meg fogjuk találni. Emberközpontú stratégiai hr-re van szükségünk, a kollégáinkon áll a kiadó sikere, most még inkább, mint eddig. Dr. Jurida Petra hosszú ideje csapattag a Central vezetésében, érti, ismeri a működésünket, a céljaink mindig is közösek voltak. Gratulálok kinevezéséhez, és sok sikert kívánok a közös munkánkhoz!”

A Central Médiacsoport közleményében köszönetét fejezte ki Kárpáti Diánának, és sok sikert kívánt a távozó hr-igazgatónak karrierje folytatásához.

A Centrálhoz olyan médiatermékek tartoznak mint a Nők Lapja, a Story magazin, a Best, a Marie Claire, vagy például a 24.hu és az NLC.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Jurida Petra, a Central Médiacsoport eddigi médiajogásza és leendő hr-igazgatója. Fotó: Central Médiacsoport
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások