fbpx
Amazon Scout

Az Amazon szerint ez a kis hatkerekű, elektromos drón a csomagszállítás jövője

Még több erőforrást vetnek be a Scout fejlesztésére. Ezúttal már Európában is.

Az Amazon 2019 januárjában mutatta be – egyelőre fejlesztési és tesztfázisban lévő – újítását, egy hatkerekű, elektromos meghajtású drónt, az Amazon Scoutot, amelynek éles tesztelését az amerikai Seattle-ben kezdték el.

A kis önjáró, guruló szerkezet a tervek szerint emberi beavatkozás és felügyelet nélkül juttatja el a csomagokat a címzettekhez, valahogy így:

Az Amazon szerint a Scout névre keresztelt robot lehet a csomagszállítás jövője. Az eszközt először az cég a Prime előfizetőknél alkalmazná, egynapos rendeléseik célba juttatására.

Szeptember elején a cég hivatalos blogján jelentette be, hogy még komolyabb erőfeszítéseket tesznek a Scout fejlesztésére. Az Egyesült Királyság egyik legismertebb egyetemi városában, Cambridge-ben egy teljes fejlesztői csapatot állítanak fel a Seattle-ben megkezdett fejlesztések folytatására. Az Amazon célja, hogy a kis robot a világon bárhol bevethető legyen. A Scout fejlesztése jelenleg helyszíni teszt üzemmódban van, az Egyesült Államok négy államában szállítanak velük kisebb csomagokat az ügyfelekhez.

A Cambridge-ben dolgozó egytucat mérnök szorosan együtt fog működni a Seattle-i kutatólaboratóriummal egy olyan szoftver létrehozásában, amely lehetővé teszi, hogy az Amazon Scout biztonságosan és segítség nélkül is eligazodjon a gyalogosok és a háziállatok között, illetve megfelelően észleljen és kezeljen olyan, jellemzően sűrűbben lakott területeken jellemző akadályokat, mint a szemetesek vagy a jelzőlámpák.

Az új fejlesztői csapatba olyan mérnököket toboroznak, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a robotika és az autonóm rendszerek területén.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások