Amazon Scout

Az Amazon szerint ez a kis hatkerekű, elektromos drón a csomagszállítás jövője

Még több erőforrást vetnek be a Scout fejlesztésére. Ezúttal már Európában is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az Amazon 2019 januárjában mutatta be – egyelőre fejlesztési és tesztfázisban lévő – újítását, egy hatkerekű, elektromos meghajtású drónt, az Amazon Scoutot, amelynek éles tesztelését az amerikai Seattle-ben kezdték el.

A kis önjáró, guruló szerkezet a tervek szerint emberi beavatkozás és felügyelet nélkül juttatja el a csomagokat a címzettekhez, valahogy így:

Az Amazon szerint a Scout névre keresztelt robot lehet a csomagszállítás jövője. Az eszközt először az cég a Prime előfizetőknél alkalmazná, egynapos rendeléseik célba juttatására.

Szeptember elején a cég hivatalos blogján jelentette be, hogy még komolyabb erőfeszítéseket tesznek a Scout fejlesztésére. Az Egyesült Királyság egyik legismertebb egyetemi városában, Cambridge-ben egy teljes fejlesztői csapatot állítanak fel a Seattle-ben megkezdett fejlesztések folytatására. Az Amazon célja, hogy a kis robot a világon bárhol bevethető legyen. A Scout fejlesztése jelenleg helyszíni teszt üzemmódban van, az Egyesült Államok négy államában szállítanak velük kisebb csomagokat az ügyfelekhez.

A Cambridge-ben dolgozó egytucat mérnök szorosan együtt fog működni a Seattle-i kutatólaboratóriummal egy olyan szoftver létrehozásában, amely lehetővé teszi, hogy az Amazon Scout biztonságosan és segítség nélkül is eligazodjon a gyalogosok és a háziállatok között, illetve megfelelően észleljen és kezeljen olyan, jellemzően sűrűbben lakott területeken jellemző akadályokat, mint a szemetesek vagy a jelzőlámpák.

Az új fejlesztői csapatba olyan mérnököket toboroznak, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a robotika és az autonóm rendszerek területén.

További hírek találhatók a Media1-en!

A Media1 E-kereskedelem rovatának támogatója a Jófogást, Használtautó.hu-t és az Autónavigátor.hu-t működtető Adevinta Hungary. (x)

 

Szóljon hozzá!