Alexander Brody és Gulyás János, az MRSZ elnöke

Kifutófiú volt, csúcsvezető lett: az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagjává választották Alexander Brodyt

A szakember megszívlelendő tanácsot is adott: legyünk nyitottak mások ötleteire.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Magyar Reklámszövetség Alexander Brody számára az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag címet adományozta – közölte a szövetség pénteken.

A Magyar Reklámszövetség eddig hat kiváló szakembernek adományozott Tiszteletbeli Örökös Tag címet, utoljára 2019-ben Dr. Megyer Örsnek. Alexander Brody elismerését az ügyvezetőség teljes összhangban terjesztette elő, amelyet az MRSZ elnöksége egyhangúlag szavazott meg. A kitüntetést igazoló oklevelet Gulyás János, az MRSZ elnöke adta át Alexander Brody-nak – a járványhelyzetre való tekintettel – egy szűk körű baráti vacsora keretében.

Gulyás János, az MRSZ elnöke hangsúlyozta:

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Alexander Brody számára személyesen adhattam át az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag címet, hiszen pályafutása során igen sokat tett a reklámipar fejlődéséért és példájával, életművével nagy hatással volt a hazai szakmára is. Felemelő élmény volt vele beszélgetni, hallgatni tapasztalatait és bölcs tanácsait.”

A közlemény szerint Alexander Brody „szokásos szerénységével és humorával” azt mondta:

„Jól esik ez az elismerés, de az életemben olyan későn jött, hogy sajnos sokáig már nem szolgálhatom ezt a posztot.”

Hozzátette:

„A legfontosabb tanácsom, hogy legyünk nyitottak mások ötleteire, mert biztos találunk annál jobbat, mint amilyen a mi eredeti gondolatunk volt. Nagy érdeklődéssel forduljunk az emberekhez, mert tapasztalatom szerint nem pénzzel, hanem figyelemmel és figyelmeséggel lehet motiválni.”

Alexander Brody reklámszakember, író, üzletember a Princetoni Egyetem Woodrow Wilson karának diplomata szakán végzett. Több, mint negyven évig dolgozott a Young & Rubicam International cégnél, ahol kifutófiúként kezdte és egészen az elnöki posztig vitte. Később, ugyanezt a pozíciót töltötte be az Ogilvy & Mather Worlwide vállalatnál. A Reklám Világszövetség (IAA) volt elnöke. Az ő vezetése alatt lett a szövetség tagja Magyarország, Kína és a Szovjetunió. Több vállalat es alapítvány igazgatósági tagja, ezek között az American Hungarian Foundation elnökségének is.

Számos angol nyelvű könyvet írt, majd az 1990-es évek közepétől aforizmaköteteket jelentetett meg magyarul. Amerikában megjelent művei:

  • Old Wine Into Old Bottles (Régi bor régi tömlőkben)
  • In Praise of Simplicity (Az egyszerűség dicsérete)
  • Aye-and what then? (Igen-és akkor mi van?)
  • The Heart and the Tongue (A szív es a nyelv)
  • A Bell With Many Echoes (Egy harang több visszhanggal).

Fontosabb kitüntetései: George Washington-díj (2002), Eger város díszpolgára (2003), a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (2005)

Kik lehetnek Örökös Tagok?

A Magyar Reklámszövetség 2014 decemberében határozott arról, hogy létrehozza a Tiszteletbeli Örökös Tagság címet, amelyet Dr. Nagy Bálint korábbi elnök és alelnök, jelenleg ügyvezetőségi- és elnökségi tag javasolt. Tiszteletbeli Örökös Tagság címet az elnökség olyan, a nyugdíjkorhatárt elérő, illetve annál idősebb szakembernek ítélhet oda, aki vagy korábban legalább 5 éven keresztül az MRSZ tagja volt és tisztséget töltött be a szervezetben vagy tágabb értelemben a kommunikációs szakma érdekében rendkívül sokat tett. Az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagokat a rendes tagokkal minden tekintetben azonos jogok és kötelezettségek illetik meg, tagdíj fizetése nélkül.

Az elismerést legelőször a szövetség 40 éves jubilálása alkalmával rendezett gálán 2015 januárjában Dr. Takács Ildikónak és Sas Istvánnak adta át az elnökség. Majd 2015. decemberében az éves közgyűlésen újabb három szakemberrel bővült a kitüntetettek sora: Merényi Éva, Dr. Skriba Judit és Dr. Pócsik Ilona.

Szóljon hozzá!