fbpx
Klubrádió

A média területén a Klubrádióhoz és az Átlátszóhoz érkezett a legtöbb 1 százalékos felajánlás

Mindkét alapítvány bekerült a top 50 legnépszerűbb civilszervezet közé a NAV listáján.

Bodoky Tamás alapító-főszerkesztő cikkben jelentette be, hogy az Átlátszónet Alapítvány a 2020-as rendelkezési évben 2843 támogatójától összesen 25,4 millió forinthoz jut az szja 1 százalékos felajánlásokkal, ezzel a korábbi évekhez hasonlóan ismét bekerültek az 50 legtámogatottabb civilszervezet közé. Idén a harmincharmadik legmagasabb összegű felajánlást kapták.

„Ezzel a közvetlen anyagi segítségen túl a tevékenységünk társadalmi legitimációja ismét erősödött”

– fogalmaz a főszerkesztő. Bodoky Tamás összesítése szerint 2019-ben 24,2 millió, míg 2018-ban 23 millió forint támogatás érkezett az Átlátszóhoz az szja 1 százalékos felajánlásokkal.

A médiával kapcsolatos témájú civil szervezetek közül a tavalyi évhez hasonlóan ismét csak a Klubrádiót támogató Szabad Sávért Alapítvány lett a legtámogatottabb szervezet, az ő 32,7 millió forintos összegük a 27. legnagyobb tétel a NAV listáján. A cikk szerint ezek az adatok a további feldolgozás során csekély mértékben még módosulhatnak.

A NAV által közzétett adatok szerint a 2020-as rendelkező évben több mint 27 ezer civil szervezetnek mintegy 9,6 milliárd forintot ajánlottak fel a Magyarországon adózók. A civil 1 százalékokról a jelenlegi állás szerint mintegy 1,6 millió adózó rendelkezett érvényes módon tavasszal, a felajánlott összeg meghaladta a tavalyi 8,77 milliárd forintot.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások