fbpx
Papp Dániel és Bán János az M5 műsorában

Új esti műsorsáv indul az M5 kulturális csatornán

19 órától kezdődik az új műsorrend a Librettóval és az Ez itt a kérdéssel.

Új esti műsorsáv indul augusztus 31-től az M5 kulturális csatornán: Librettó néven egyórás kulturális magazin tekinti át a művészet és kultúra aktualitásait és nyújt mélyebb betekintést a kulturális élet sokszínűségébe, majd a korábbiaknál hosszabb Ez itt a kérdés című műsorban kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi viták kapnak teret – írta meg az MTI.

Az esténként 19 órától látható Librettó stábja elviszi majd a nézőt készülő színdarabok próbáira, filmforgatásokra, a legfontosabb kiállításokra, de megismertet majd a legérdekesebb könyvújdonságokkal és zenei csemegékkel is. A műsor részeként jelentkezik 19 óra 30 perckor az M5 Híradó, amely után az adás a nap témájával zárul.

Bán János, az M5 csatornaigazgatója hangsúlyozta: noha a Librettó igyekszik majd bemutatni a kulturális élet minden érdekesebb újdonságát, a műsor nem egyszerű programajánló lesz. Fontos szerep jut például a kritikának: a kulturális újdonságokat több szemszögből értékelik a megszólaló szakemberek.

„A kritika természetesen mindig kényes dolog, hiszen nem minden műről csak pozitív megjegyzések hangzanak majd el, de a néző számára fontosak lehetnek az eltérő megközelítések, szempontok, vélemények egy-egy alkotással kapcsolatban”

– jegyezte meg a csatornaigazgató, hozzátéve: a műsorban nemcsak hivatásos kritikusok, művészettörténészek és esztéták szólalnak majd meg, hanem adott esetben például vloggerek is elemzik majd a könyveket, filmeket, kiállításokat.

Mint Bán János hozzáfűzte, szélesebb merítést nyújt majd a Librettó második, a nap témáját boncolgató része is, amelyben a művészeti élet újdonságai mellett kulturális-közéleti témák is helyet kapnak.

A Librettó után, 20 órakor kezdődik a korábbiaknál hosszabb Ez itt a kérdés: az M5 nézői kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi vitákban mélyülhetnek el hétköznap esténként. Szintén újdonság, hogy vasárnaponként az Ez itt a kérdés különkiadásában portrébeszélgetéseket láthatnak a nézők a kulturális élet kiemelkedő egyéniségeivel.

Kiemelt fotó: Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Bán János, az M5 csatornaigazgatója Forrás: M5/YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások