fbpx
Worker Insulating House Walls with Piece of Mineral Wool

Fenntartható életminőség javítás természetes bazaltkővel (x)

Ismerje meg a ROCKWOOL® tűz- és füstbiztos szigetelési megoldásait.

A legtöbb ingatlan tűz esetében nem a tűz okozza a halálos baleseteket, hanem az égés során keletkező mérgező és sűrű füst. Az ilyen típusú tragédiákat természetes alapanyagból készült tűz- és füstbiztos ROCKWOOL® szigeteléssel el lehet kerülni.

Tűzbiztonság

A ROCKWOOL® kőzetgyapot, más néven ásványgyapot szigetelés bazaltkőből készül, mely egy olyan anyag, amely nem ég, illetve magas hő hatására sem bocsát ki mérgező füstöt.

Emiatt egy társasházban ha tűz üt ki, akkor a ROCKWOOL® szigetelésnek köszönhetően nem terjed át más lakásokba, emeletekre a tűz, illetve füstmentesen maradnak a menekülési útvonalak is.

Természetesség, időtállóság, alak- és mérettartósság

A bazaltkő a természetességéből fakadóan egy rendkívül stabil és tartós anyag. Speciális fizikai összetételének köszönhetően évtizedeken át megtartja eredeti alakját és méretét deformáció nélkül, így élettartama megegyezik az épületek élethosszával.

Energiamegtakarítás, kiváló hő- és hangszigetelés

Az épületek homlokzatainak és tetőterének megfelelő szigetelésével, illetve a minőségi és modern nyílászárók használatával jelentős mennyiségű energiát tudunk megspórolni. A ROCKWOOL® szigeteléssel nemcsak a korábbi energiafogyasztásnak akár 70%-át lehet megtakarítani, de a kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése mindezek mellett még magas fokú hő- és hangszigetelést is nyújt.

ROCKWOOL® termékek alkalmazási területei

Homlokzati hőszigetelés

A vakolt és szerelt homlokzatok esetében is kiválóan alkalmazható ROCKWOOL® szigeteléssel a falakon fellépő hőveszteséget kitűnően lehet minimalizálni, hogy a fűtött-hűtött levegő az ingatlan belsejében maradjon.

Tetőtér szigetelés

ROCKWOOL® szigeteléssel a tetőtér szigetelését is meg lehet oldani energiahatékony módon, hogy a tetőtér is ugyanolyan hideget/meleget nyújtson a lakók számára, mint a ház többi része.

Lapostető és ipari csarnok szigetelés

A lapos tetejű ingatlanok ROCKWOOL® szigeteléssel kiélvezhetik a kőzetgyapot legjobb tulajdonságait:

  • Nagyszerű hőszigetelő és hanggátló képességét
  • Tűzállóságot (A1-es nem éghetőségi besorolással)
  • Páraáteresztő képességet
  • Hidrofóbizáltságot, tartósságot és fenntarthatóságot

Padlók és födémek szigetelése

A ROCKWOOL® szigetelés csillapítja a lépészajt, illetve segíti optimalizálni az energiahatékonyságot a padlók és födémek esetében is.

Válaszfalak hang- és hőszigetelése

A ROCKWOOL® kőzetgyapot hő- és hangszigetelő lemezek kiváló megoldást nyújtanak az akusztikai komfort teljessé tételében.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások