fbpx
ingatlan, lakás

Eladó lakások Győrben: érdemes keresni?

Győr a koronavírus-válság bizonyos szempontból egyik legnagyobb vesztese. A város környéki ipari parkok egy része bezárni kényszerült, és az egyetem is digitális rendszerben dolgozott tovább. Sokan nem tehették meg, hogy fizetik a városi albérletüket, és mivel hosszú távon a helyzet bizonytalanná vált, rengetegen döntöttek úgy, hogy inkább piacra viszik a lakásaikat. (x)

Ausztriai ingázók, autógyári dolgozók

Az autóipart már a koronavírus-járvány megjelenése előtt is válság sújtotta, így a Győrben is jelentős munkaadónak számító autógyárakban már a vírus kitörése előtt is történtek elbocsátások. Tovább rontotta a helyzetet, hogy sokan kényszerültek hazatérni a külföldi munkahelyekről, így jelenleg a városban nem egyszerű megfelelő munkahelyet találni.

A karanténos időszak sajátossága, hogy sokan a vidéki ingatlanokat kezdték keresni. A kert lehetőséget ad bizonyos szintű önellátó gazdálkodásra, arra, hogy az ember legalább az élelmiszer egy részét megtermelje. Győr környékén sokan vásároltak házat. Vannak, akik az ingázáshoz fenntartott lakásukat igyekeztek kertes otthonra cserélni, mások a külföldön szerzett vagyonuk befektetése mellett döntöttek.

Megéri most lakást venni Győrben?

Ha legalább kétszobás lakást tervezünk vásárolni, az Ingatlannet.hu győri lakáskínálatának tanúsága szerint körülbelül 20 millió forintos befektetésre kell számítani. Ebben benne van egy esetleges, rosszabb állapotú lakás felújításának a költsége is.

Ennél kisebb lakást már nagyon jó állapotban is vásárolhatunk, körülbelül 16 millió forintos áron. Ezek a lakások egy fiatal párnak sokáig otthont jelenthetnek, de befektetési ingatlannak sem utolsók. 4-5 éven belül valószínűleg újra a válság előttihez hasonló, remek feltételek mellett lesznek kiadhatók.

Mire számíthatunk a győri lakásvásárlás után?

Győr régiós központ, ezért valószínűleg sosem fogja elveszíteni a szerepét az ország kulturális életében és gazdaságában. Az itteni ingatlanok nem veszítenek jelentősen az értékükből akkor sem, ha a piaci áruk átmenetileg alacsonyabb lesz. Az értékállóságot segíti, hogy a környékről rengetegen ingáznak Nyugat-Európába dolgozni – emiatt mindig lesz fizetőképes kereslet az itteni szolgáltatásokra és lakásokra is. Nem várható, hogy tartósan, sokan veszítsék el a munkahelyüket, meginduljon a környék hanyatlása.

Megfelelő tőkével a győri lakásvásárlás remek befektetés, hiszen egy jó közlekedéssel megáldott, élhető, gyors, kellemes városban találhatunk új otthonra. A pezsgő kulturális élet főleg nyaranta rengeteg turistát is vonz a városba, így akár a rövid távú kiadást is érdemes megfontolni, de a hosszú távú kiadás sem ördögtől való ötlet.

Ha rá tudjuk szánni az anyagiakat, Győrben meleg, biztonságos otthonra, tartósan jövedelmező befektetésre találhatunk.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások