fbpx
A 10000. részt ünnepli az RTL Klub Barátok közt c. sorozata

Barátok közt, tízezredjére

Az ország legrégebbi, jelenleg is futó napi sorozata ma elérkezik a 10.000. epizódjához, ami példátlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is ritkaságnak számít. A széria alkotói ebből az alkalomból különleges lehetőséget is meghirdettek, és maga az adás is rendkívülinek ígérkezik.

Közel 22 éve indult útjára az RTL Klub sorozata, a Barátok közt, mely ma este érkezik tízezredik epizódjához.

A sorozat alkotói bíztak ugyan a hosszútávú sikerben, de azt nem gondolták, hogy ilyen sok részt megér a történet. A siker egyik titka az alkotók szerint az lehet, hogy hétköznapi emberek hétköznapi problémáit, örömeit mutatja be, melynek során mindenki magára ismerhet.

„A tízezer epizód alatt szinte mindent megélhettünk: szerelmek, megcsalások, családi viszályok, nagy megbocsátások, gyilkosság, emberrablás, betegség, házasság, gyermekek születése… Mivel a sorozat fikció, így az eszköztárunk kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy még mi minden történhet az elkövetkezendő években a Mátyás király téren. Emellett a karakterek fejlődnek, így mindig van új lehetőség bennük, főként ennyi esztendő után, mindig új helyzeteket generálnak. Az elmúlt években sok változáson ment át a sorozat, a gyártó csapat összetétele is nagyban változott. Csupán néhány hete láthatják a nézők azokat az epizódokat, amit teljes egészében a jelenlegi stáb alkotott. Remek visszajelzéseket kapunk, és bízunk benne, hogy a nézők érdeklődésükkel és szeretetükkel továbbra is hozzájárulnak a Barátok közt elkövetkezendő sikereihez”

– mondta el Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

Különleges epizóddal készültek: repülőgép-katasztrófa

A 10.000. epizód alkalmából olyat szerettek volna mutatni az alkotók, amire még nem volt példa. A történet középpontjában a Papp Barbara és Pesák Ádám által alakított szerelmespár, Adél és Gergő áll. A férfi sétarepülésre viszi kedvesét, ám a levegőben rosszul lesz, elveszti az eszméletét, és Adélnak kell átvennie az irányítást. Repülőszerencsétlenség történik, amihez még csak hasonló sem fordult elő a sorozatban.

A jeleneteket mintegy két napon át forgatták, a szereplők nagyon sok időt töltöttek a levegőben. Többször voltak olyan pillanatok, amikor valóban az Adélt alakító Papp Barbara vezette a gépet.

Jelentkezőket várnak a sorozatba

A Barátok közt háza táján igen gyakori, hogy az itt felfedezett színészek nagy népszerűségre tesznek szert, igazi sztárokká válnak. A sorozat készítői a 10.000. epizód adásba kerülésének alkalmából megnyitják a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen castingra az, aki kedvet érez a szereplésre.

Első körben online kell megadni az adatokat, valamint egy vers, monológ vagy jelenet előadásáról kell videót küldeni. Akik tehetségesnek bizonyulnak, számíthatnak arra, hogy behívják őket a második fordulóra, közelebb kerülve álmaik megvalósításához.

Jelentkezni itt lehet: https://rtl.hu/rtlklub/baratok/jelentkezz 

Ünneplés és nyári szünet

A Barátok közt csapata egyébként, mielőtt a mostani rövid nyári szünetre ment volna, az utolsó forgatási napon kultikus helyszínen, a Rózsa bisztróban gyűlt össze. A szereplők és a stáb, Ondruss Ilona kreatív producer köszöntője után felvágták a kifejezetten erre a jeles alkalomra készült tortát, amit ehető filmszalag díszített.

Várkonyi András, a Barátok közt színésze
Várkonyi András, a Barátok közt színésze.
Fotó: BK-produkció

A szereplők megkereshették az őket ábrázoló képkockákat, majd eltették emlékbe azokat. A színészek lelkesen tekintették meg a ma este képernyőre kerülő 10.000. epizódot.

Borító: Barátok közt
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások