A 10000. részt ünnepli az RTL Klub Barátok közt c. sorozata

Barátok közt, tízezredjére

Az ország legrégebbi, jelenleg is futó napi sorozata ma elérkezik a 10.000. epizódjához, ami példátlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is ritkaságnak számít. A széria alkotói ebből az alkalomból különleges lehetőséget is meghirdettek, és maga az adás is rendkívülinek ígérkezik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Közel 22 éve indult útjára az RTL Klub sorozata, a Barátok közt, mely ma este érkezik tízezredik epizódjához.

A sorozat alkotói bíztak ugyan a hosszútávú sikerben, de azt nem gondolták, hogy ilyen sok részt megér a történet. A siker egyik titka az alkotók szerint az lehet, hogy hétköznapi emberek hétköznapi problémáit, örömeit mutatja be, melynek során mindenki magára ismerhet.

„A tízezer epizód alatt szinte mindent megélhettünk: szerelmek, megcsalások, családi viszályok, nagy megbocsátások, gyilkosság, emberrablás, betegség, házasság, gyermekek születése… Mivel a sorozat fikció, így az eszköztárunk kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy még mi minden történhet az elkövetkezendő években a Mátyás király téren. Emellett a karakterek fejlődnek, így mindig van új lehetőség bennük, főként ennyi esztendő után, mindig új helyzeteket generálnak. Az elmúlt években sok változáson ment át a sorozat, a gyártó csapat összetétele is nagyban változott. Csupán néhány hete láthatják a nézők azokat az epizódokat, amit teljes egészében a jelenlegi stáb alkotott. Remek visszajelzéseket kapunk, és bízunk benne, hogy a nézők érdeklődésükkel és szeretetükkel továbbra is hozzájárulnak a Barátok közt elkövetkezendő sikereihez”

– mondta el Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

Különleges epizóddal készültek: repülőgép-katasztrófa

A 10.000. epizód alkalmából olyat szerettek volna mutatni az alkotók, amire még nem volt példa. A történet középpontjában a Papp Barbara és Pesák Ádám által alakított szerelmespár, Adél és Gergő áll. A férfi sétarepülésre viszi kedvesét, ám a levegőben rosszul lesz, elveszti az eszméletét, és Adélnak kell átvennie az irányítást. Repülőszerencsétlenség történik, amihez még csak hasonló sem fordult elő a sorozatban.

A jeleneteket mintegy két napon át forgatták, a szereplők nagyon sok időt töltöttek a levegőben. Többször voltak olyan pillanatok, amikor valóban az Adélt alakító Papp Barbara vezette a gépet.

Jelentkezőket várnak a sorozatba

A Barátok közt háza táján igen gyakori, hogy az itt felfedezett színészek nagy népszerűségre tesznek szert, igazi sztárokká válnak. A sorozat készítői a 10.000. epizód adásba kerülésének alkalmából megnyitják a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen castingra az, aki kedvet érez a szereplésre.

Első körben online kell megadni az adatokat, valamint egy vers, monológ vagy jelenet előadásáról kell videót küldeni. Akik tehetségesnek bizonyulnak, számíthatnak arra, hogy behívják őket a második fordulóra, közelebb kerülve álmaik megvalósításához.

Jelentkezni itt lehet: https://rtl.hu/rtlklub/baratok/jelentkezz 

Ünneplés és nyári szünet

A Barátok közt csapata egyébként, mielőtt a mostani rövid nyári szünetre ment volna, az utolsó forgatási napon kultikus helyszínen, a Rózsa bisztróban gyűlt össze. A szereplők és a stáb, Ondruss Ilona kreatív producer köszöntője után felvágták a kifejezetten erre a jeles alkalomra készült tortát, amit ehető filmszalag díszített.

Várkonyi András, a Barátok közt színésze
Várkonyi András, a Barátok közt színésze.
Fotó: BK-produkció

A szereplők megkereshették az őket ábrázoló képkockákat, majd eltették emlékbe azokat. A színészek lelkesen tekintették meg a ma este képernyőre kerülő 10.000. epizódot.

Borító: Barátok közt

Szóljon hozzá!