Szegeder nyomtatásban

Nyomtatott lapot ad ki a Szegeder, az Index egy korábbi főszerkesztője is írt bele

Vidéki nem kormánypárti sajtóorgánumoknak ritkán adatik lehetősége ilyesmi projektre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egy hét múlva jelenik meg a Szegeder.hu első nem online kiadványa, egy papírra nyomott újság – tudatta a szerkesztőség.

A magát független szegedi hírportálként meghatározó, alulról építkező Szegeder szerkesztőségében még az év elején pattant ki az ötlet, hogy visszatérve a gyökerekhez, készítsenek egy hagyományos, nyomtatott újságot, valódi újságpapírra. A koncepció napok alatt összeállt: egy az 1900-as évek eleji helyi újságokat idéző, tartalmában modern és tiszta lap, mely helyt ad egyaránt a feltörekvő fiatal újságíróknak, és a már tapasztaltabbaknak is.

A nyomtatott Szegederbe közel az összes szegederes szerző írt cikket, emellett pedig számos helyi és országosan ismert nevet is felkértek a feladatra. Így találhatók meg a lapok között akár Bátyi Zoltán vagy Bakos András korábbi délmagyaros újságírók tárcái, akár Háy János vagy Dévényi István írásai is, de a szegedi származású korábbi Index-főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila is az írók listáját gyarapítja.

Van a lapban vers, korhű hirdetések a grúz származású, de szegedi Tsereteli Natától, és egy hosszabb cikk, melyben a Szegeder keletkezésének történetét írják le. Tizennégy szerző tizenhat A/4-es oldalon.

Szegeder
Szegeder

 „Az ember görgeti a telefonját, néha egy-egy cikket megnyit, és ha elnyeri tetszését, elfogyasztja azt. Ami a gyorséttermek a gasztronómiának, az a hírportálok a sajtónak. Az elolvasott cikkek jó részére már napokon belül nem is emlékszünk. Részben ezért készült el az első nyomtatott Szegeder. Nincs szó itt másról: valami maradandót, valami különlegeset szerettünk volna létrehozni”

– mondta el Szűcs Dániel alapító-főszerkesztő.

Az újság eredetileg még tavasszal, a Szegeder harmadik születésnapjára, március 22-én került volna az olvasókhoz, de a koronavírus keresztülhúzta a szerkesztőség számításait.

A Szegedert augusztus 17-én, hétfő reggeltől bárki felkaphatja három szegedi vendéglátóhelyen és két csomagolásmentes boltban is.

A készítők szerint nagy gonddal és odaadással jött létre első nyomtatott kiadványuk, melyet reményeik és terveik szerint számos másik követ majd.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS hírfolyamunkra ITT lehet feliratkozni. Facebook-oldalunkon is követhet bennünket ITT, ahol napi hírlevelünkre is feliratkozhat.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!