fbpx
Szegeder nyomtatásban

Nyomtatott lapot ad ki a Szegeder, az Index egy korábbi főszerkesztője is írt bele

Vidéki nem kormánypárti sajtóorgánumoknak ritkán adatik lehetősége ilyesmi projektre.

Egy hét múlva jelenik meg a Szegeder.hu első nem online kiadványa, egy papírra nyomott újság – tudatta a szerkesztőség.

A magát független szegedi hírportálként meghatározó, alulról építkező Szegeder szerkesztőségében még az év elején pattant ki az ötlet, hogy visszatérve a gyökerekhez, készítsenek egy hagyományos, nyomtatott újságot, valódi újságpapírra. A koncepció napok alatt összeállt: egy az 1900-as évek eleji helyi újságokat idéző, tartalmában modern és tiszta lap, mely helyt ad egyaránt a feltörekvő fiatal újságíróknak, és a már tapasztaltabbaknak is.

A nyomtatott Szegederbe közel az összes szegederes szerző írt cikket, emellett pedig számos helyi és országosan ismert nevet is felkértek a feladatra. Így találhatók meg a lapok között akár Bátyi Zoltán vagy Bakos András korábbi délmagyaros újságírók tárcái, akár Háy János vagy Dévényi István írásai is, de a szegedi származású korábbi Index-főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila is az írók listáját gyarapítja.

Van a lapban vers, korhű hirdetések a grúz származású, de szegedi Tsereteli Natától, és egy hosszabb cikk, melyben a Szegeder keletkezésének történetét írják le. Tizennégy szerző tizenhat A/4-es oldalon.

Szegeder
Szegeder

 „Az ember görgeti a telefonját, néha egy-egy cikket megnyit, és ha elnyeri tetszését, elfogyasztja azt. Ami a gyorséttermek a gasztronómiának, az a hírportálok a sajtónak. Az elolvasott cikkek jó részére már napokon belül nem is emlékszünk. Részben ezért készült el az első nyomtatott Szegeder. Nincs szó itt másról: valami maradandót, valami különlegeset szerettünk volna létrehozni”

– mondta el Szűcs Dániel alapító-főszerkesztő.

Az újság eredetileg még tavasszal, a Szegeder harmadik születésnapjára, március 22-én került volna az olvasókhoz, de a koronavírus keresztülhúzta a szerkesztőség számításait.

A Szegedert augusztus 17-én, hétfő reggeltől bárki felkaphatja három szegedi vendéglátóhelyen és két csomagolásmentes boltban is.

A készítők szerint nagy gonddal és odaadással jött létre első nyomtatott kiadványuk, melyet reményeik és terveik szerint számos másik követ majd.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS hírfolyamunkra ITT lehet feliratkozni. Facebook-oldalunkon is követhet bennünket ITT, ahol napi hírlevelünkre is feliratkozhat.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások