Mexikó

Ismeretlenek golyózáport zúdítottak egy újság irodáira Mexikóban

A lap egyetlen munkatársa sem sérült meg, mivel az irodákban senki sem dolgozott a koronavírus-járvány miatt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ismeretlenek golyózáport zúdítottak egy újság szerkesztőségének épületére kedden Mexikóban, két nappal azután, hogy merénylet áldozata le egy újságíró és testőre – számolt be az MTI.

A mexikói ügyészség közlése szerint a támadás a Diario de Iguala című lapot érte, ám egyetlen munkatársa sem sérült meg, mivel az irodákban senki sem dolgozott a koronavírus-járvány miatt. A lap nyilatkozatban közölte, hogy nem közöl cikkeket bűntettekről és erőszakról, olyan témákról, amelyek kiváltják bűnbandák haragját.

A két nappal korábban egy étteremben agyonlőtt újságíró nem ennél a lapnál dolgozott, hanem egy internetes kiadványnál.

„Határozottan elítéljük a Diario de Iguala elleni támadást. A szólásszabadság és a társadalmi béke biztosítása Mexikó kormányának elsőrendű feladata”

– írta reagálásként Twitter-üzenetben Olga Sanchez Cordero, Mexikó belügyminisztere.

Ahogyan korábban megírtuk, újabb újságíró gyilkosság történt Mexikóban vasárnap hajnalban: testőrével együtt ismeretlenek agyonlőtték Pablo Morrugarest Iguala városában egy étteremben. Az idén már a negyedik újságíróval végeztek Mexikóban. Morrugares a PM Noticias honlapnak dolgozott. Négy éve már megkíséreltek ellene egy merényletet, ám azt túlélte. Hogy miért végeztek vele – a rendőrség közlése szerint – egyelőre nem tudni.

Szóljon hozzá!