fbpx
Mexikó

Ismeretlenek golyózáport zúdítottak egy újság irodáira Mexikóban

A lap egyetlen munkatársa sem sérült meg, mivel az irodákban senki sem dolgozott a koronavírus-járvány miatt.

Ismeretlenek golyózáport zúdítottak egy újság szerkesztőségének épületére kedden Mexikóban, két nappal azután, hogy merénylet áldozata le egy újságíró és testőre – számolt be az MTI.

A mexikói ügyészség közlése szerint a támadás a Diario de Iguala című lapot érte, ám egyetlen munkatársa sem sérült meg, mivel az irodákban senki sem dolgozott a koronavírus-járvány miatt. A lap nyilatkozatban közölte, hogy nem közöl cikkeket bűntettekről és erőszakról, olyan témákról, amelyek kiváltják bűnbandák haragját.

A két nappal korábban egy étteremben agyonlőtt újságíró nem ennél a lapnál dolgozott, hanem egy internetes kiadványnál.

„Határozottan elítéljük a Diario de Iguala elleni támadást. A szólásszabadság és a társadalmi béke biztosítása Mexikó kormányának elsőrendű feladata”

– írta reagálásként Twitter-üzenetben Olga Sanchez Cordero, Mexikó belügyminisztere.

Ahogyan korábban megírtuk, újabb újságíró gyilkosság történt Mexikóban vasárnap hajnalban: testőrével együtt ismeretlenek agyonlőtték Pablo Morrugarest Iguala városában egy étteremben. Az idén már a negyedik újságíróval végeztek Mexikóban. Morrugares a PM Noticias honlapnak dolgozott. Négy éve már megkíséreltek ellene egy merényletet, ám azt túlélte. Hogy miért végeztek vele – a rendőrség közlése szerint – egyelőre nem tudni.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások