fbpx
Trónok harca

A Trónok harca utáni „depresszió”

Ki hinné, hogy már egy teljes év eltelt azóta, amióta bemutatták a Trónok harca utolsó, 8. évadának befejező részét, azonban sokak még azóta sem képesek feldolgozni a történteket. Szeretett hőseink tragikus forgatókönyve után csak kapkodtuk a fejünket. Lássunk egy kis filmipari jelentést, mik történtek azóta! (x)

Rossz emlékek

Bizonyára Önnek is feldereng, hogy több mint egy éve, 2019. május 19-én még az volt a legfőbb gondunk, hogy miért kellett ilyen befejezést kapnia a világ egyik legjobb sorozatának. Emberek milliói akadtak ki a finálé miatt, sőt, még petíciókat is írtak az újraforgatás kapcsán a készítőknek.

Furcsa belegondolni, hogy egy év is eltelt azóta, hogy Bran Stark lett az uralkodó, vagy hogy Daenerys Targaryent végül szerelme, rokona, Jon Snow gyilkolta meg. Már több mint 365 napja annak, hogy tövig rágtuk a körmeinket, s mérgünkben átkoztuk a napot, amikor valósággal beleszerettünk a sorozat karaktereibe.

Mi lett a petícióval?

Több mint egymillió aláírást gyűjtöttek a rajongók, de sajnos hiába. A vadiúj befejezés készítése elmaradt, pedig állítólag még Sophie Turner (Sansa Stark) és Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) is szót emeltek az újraírás ellen.

Az írók, David Benioff és Dan Weiss ugyan beismerték, hogy nem igazán voltak felkészülve ekkora felelősségvállalásra. Ezt valamilyen szinten meg is lehet érteni.

Mi történik most?

Egy évvel a finálé után kicsit talán elcsitult a balhé, de sajnos az apátia még mindig nem javult. A Twittert például elárasztották a Trónok harca-rajongók nosztalgikus posztjai, valamint mérgelődő üzenetei így az évforduló alkalmából. Talán még ha a befejező rész is lett a sorozat legrosszabbul értékelt része, illetve a modern tévézés filmtörténelmében a legbrutálisabb sorozatbefejezéseként tartják számon, érdemes visszaemlékezni a jó dolgokra. Például; a Starkok életben maradtak, Bran király lett, Sansa pedig Észak királynőjévé vált. Kit Harington pedig még visszatér a Marvel-univerzumban!

Hogy mi történik a szereplőkkel még napjainkban, azt könnyen megtudhatja a JOY sztárfigyelő cikkeiből! Kövesse kedvenc szereplőinek sorsát biztos nyugalommal, tudván, hogy velük szerencsére minden rendben!

Végül Ön is beállhat bármikor a nosztalgiázók sorába, hiszen a sorozat megannyi szép pillanatot is okozott nekünk. Csak reméljük, hogy többet nem ér minket ilyen “sorozatcsapás”, hiszen ezt is elég volt feldolgozni. Szóval engedjük el a félelmet és a sorozat okozta depressziót, és nyissunk egy új sorozat felé, remélve, hogy nem köszön vissza a múlt forgatókönyve.

(x)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások