fbpx
spa, jakuzzi, masszázsmedence

4 szempont az ideális masszázsmedence kiválasztásához

A masszázsmedencék rendszeres használatának számos pozitív hatása van a testre és az elmére egyaránt, így érthető, hogy miért döntenek egyre többen amellett, hogy beszereznek egyet otthonra. (x)

Azonban mielőtt a családi kupaktanács rábólint egy típusra, érdemes alaposan körüljárni, hogy valóban a kiválasztott darab lesz-e hosszú távon a megfelelő. Ezért mi most összeszedtünk néhány olyan szempontot, melyeket érdemes vásárlás előtt megfontolni.

Elhelyezés

Mindegy, milyen masszázsmedence-típus mellett döntesz, a leendő medence helyének viszonylag simának és keménynek kell lennie. Ez azt is jelenti, hogy az nem ideális megoldás, ha a kert füves vagy kavicsos részén ráböksz egy pontra, ami szerinted megfelel, hanem minimum egy betonozott rész lenne az optimális.

Továbbá az sem mindegy, hogy kültéren vagy beltéren szeretnéd-e használni, és ha beltéren, akkor be tudod-e vinni. A hagyományos, nagyobb masszázsmedencék kis eséllyel férnek be egy normál méretű bejárati- vagy teraszajtón, de a hordozható kivitellel nincs ilyen probléma.

Áramfelvétel

A másik fontos szempont az áramellátás, hiszen a jakuzzik masszázsprogramjaihoz és fűtéséhez egyaránt elektromos áram szükséges. Egy hagyományos, nagyobb jakuzzit külön kábelen kell az áram hálózatra csatlakoztatni szakember bevonásával, viszont egy kisebb, hordozható típusú Softub medencének van villásdugója, így bármilyen konnektorból nyerhető áram a működtetéséhez.

Személyek száma

Vásárlás előtt természetesen gondolni kell arra is, hogy hányan fogjátok rendszeresen használni a jakuzzit. Két személy esetén bőven elég a kisebb, akár a mini masszázsmedence is, ennél több felhasználónál viszont értelemszerűen a nagyobb medencék az ideálisak.

Ugyanakkor arra is van megoldás, hogyha nincs nagy hely, de gyakran többen fürdőznétek együtt, hiszen például a Softub Resort 300+ medencéje akár 6 személy számára is képes kényelmes férőhelyet biztosítani.

Zajszint

Bár a legtöbb hagyományos jakuzzi működés közben viszonylag halk, a teljes csöndben mégis kifejezetten hangosnak hathat. Ha messze vannak a szomszédok, és a családot sem zavarja az alvásban a késő esti vagy hajnali motorzúgás, akkor nincs probléma, ellenkező esetben érdemes egy valóban hangtalan kivitel mellett dönteni.

A Softub modelleknél jelenleg nincs halkabb masszázsmedence, hiszen a motor thermo anyaggal van fedve, így még a fürdőzők számára is szinte hangtalan.

Amennyiben alaposan megfontoltad, hogy melyik masszázsmedence-típus lesz te és a családod számára az ideális, látogass el a SpaTrend oldalára, ahol magas minőségű masszázsmedencék széles kínálatával várják az oldalra látogatókat!

Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások