fbpx
kerítés

Milyen lehetőségeink vannak, ha gyorsan szeretnénk szép kerítést?

Aki manapság házépítésbe, bővítésbe vagy felújításba vág, az eleinte még nem sejti, hogy mennyi problémával kell majd számolnia. (x)

A hosszas engedélyeztetési folyamat, a bonyolult bürokráciai megoldások, illetve a jó szakemberek leterheltsége és hiánya miatt ritkán fordul elő, hogy tartani tudjuk magunkat az előre megálmodott ütemtervhez. Kisebb-nagyobb csúszások a kivitelezés során ma már szinte normálisnak tekinthetőek. Érthető, ha az egyre türelmetlenebbé váló tulajdonosok ott szeretnék gyorsítani a folyamatot, ahol csak tudják.

Időtakarékos megoldások

Amikor az építkezés lassan, de biztosan közeledik a végéhez, akkor már fordíthatunk gondot az olyan egyéb kiegészítőkre is, mint a kerítés. Akár a régit szeretnénk lecserélni, akár teljesen újat építenénk, ez is egy olyan folyamat, amely alapos tervezést igényel.

Amikor a hosszúra nyúló építkezés alatt már elveszítettük a türelmünket, akkor másra sem vágyunk, mint hogy minél előbb elkészüljön minden, beleértve a kerítést is. Ilyenkor kerülnek szóba az olyan gyorsan telepíthető megoldások, mint az előre gyártott kerítéspanelek.

Az efféle kerítésrendszerek vitathatatlan előnye, hogy egyszerűen beszerezhetőek és rövid idő alatt felépíthetőek. Viszont ebből következik a hátrányuk is: mivel sablon alapján legyártott, egységes elemekről van szó, így le kell mondanunk az egyediségről. A kerítéspaneleket nincs sok lehetőségünk a saját ízlésünkre szabni, maximum a színét festhetjük át. Emellett a fából készült panelek rendszeres karbantartást igényelnek, a fémből lévők pedig kevés telken mutatnak jól, hiszen inkább ipartelepeken használják őket.

Egy kőből, téglából, kovácsolt vasból vagy fából készült kerítés már sokkal több lehetőséget rejt magában, ám lényegesen lassabban készülnek el, főleg, ha olyan speciális alapanyagot választunk, aminek a beszerzése vagy a legyártása is körülményes.

Vajon létezik olyan köztes megoldás, amely esztétikus, személyre szabható, ám mégis gyorsan telepíthető?

Egyszerű és sokoldalú: ez az alumínium kerítéselem

Ha a Nívó alumínium kerítést választjuk, azzal két legyet ütünk egy csapásra: lesz egy szép, ízléses kerítésünk, amit a szakemberek akár fél nap alatt felszerelnek (amennyiben az oszlopok és az egyéb kőműves munka már elkészült).

Az alumínium kerítéselemek megjelenésükben nagyon hasonlítanak a falécekre, azonban gondozásmentesek, vagyis nem szükséges őket karbantartani. A könnyen és gyorsan rögzíthető elemek elhelyezhetőek akár vízszintesen, függőlegesen, illetve hézagosan vagy teljesen zártan is, illetve 20-féle színárnyalatban rendelhetőek.

Ráadásul nem csak kerítésnek kiválóak, hanem készülhet belőlük, lépcső- vagy teraszkorlát, falburkolat, pergola, illetve kukatároló is, így rengeteg lehetőségünk van. A gyorsan telepíthető, szép és tartós kerítés immár nem álom, hanem valóság.

Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások