fbpx

A profi szakemberek elmaradhatatlan kellékének számító szerszámosdoboz

Mekkorát, milyen kialakítással és pontosan milyen elrendezéssel? Jellemzően ezeket a kérdéseket kell megválaszolnunk akkor, amikor szerszámosdoboz beszerzése előtt állunk. A cikkel nem titkolt szándékunk, hogy segítsünk ennek a döntésnek a meghozatalában. (x)

Merthogy szerszámosdobozból méret és kialakítás tekintetében is többféle opció létezik, köztük pedig sokszor nem is olyan egyszerű választani. A bejegyzésben felsoroljuk a fontosabb szempontokat, hogy a szerszámaink mindig kéznél legyenek munka közben.

Szerszámosdoboz nélkül egy profi szakember ritkán indul munkába

Gondoljunk csak arra a káoszra, ahogyan egy professzionális szakember mindennapjai szerszámosdoboz vagy -táska nélkül kinéznének. Jó eséllyel egyetlen szükséges kellék sem lenne kéznél, mindent hosszasan kellene keresgélni, és az egész munkanap végeláthatatlan hosszúságú lenne.

A szerszámosdoboz rendet teremt a káoszban, és struktúrát ad a szerszámok és kiegészítők tárolásának. Az elrendezését egyszer kell csak kitalálni és megoldani, onnantól kezdve pedig minden szükséges eszköz ott fog minket várni a maga helyén.

Már csak arról kell döntést hoznunk, hogy az igényeinknek pontosan milyen típusú és méretű szerszámtároló alkalmatosság felel meg.

Szerszámosdobozok különféle méretben és kialakítással

Kezdjük az egyik lényeges szemponttal, a doboz méretével. Az egészen kicsi, akár egy táskában is elférő doboztól kezdve a láda méretű szerszámok tárolására alkalmas szettek beszerzésére egyaránt adottak a lehetőségek.

De ugyanúgy tudunk variálni a formák kapcsán is. Merthogy a klasszikus értelemben vett téglalap alakú szerszámosdobozok mellett vannak hengert formáló változatok is. Értelemszerűen kombinálhatjuk is őket, ezáltal tetszés szerint variálhatunk az éppen tárolni kívánt szerszámok elrendezésén.

szerszámosdoboz

Persze arra is gondolnunk kell majd, hogy a beszerzett és jól telepakolt szerszámosdobozt majd magunkkal is kell vinni az egyes munkahelyszínekre.

Milyen típusú szerszámosdoboz beszerzésében célszerű gondolkodnunk?

Ennek a kérdésnek a megválaszolása nagyban függ a felhasználás várható módjától. Hogyha a munkánk nagy részében sok szerszámra van szükségünk, mert változatos feladatokat látunk el, akkor értelemszerűen a nagyobb szerszámosdoboz használata az indokolt.

Persze előfordulhatnak olyan esetek is, amikor nem tudjuk vagy nem akarjuk magunkkal cipelni a csaknem tíz kilós súllyal bíró dobozt. Ilyenkor kifejezetten jól jöhet a kiegészítésként használt kisebb méretű doboz.

Ebbe tetszés szerint bele tudjuk rakni a szóba jöhető szerszámokat és kiegészítőket. Ezáltal könnyebben tudunk majd odaérni a munka helyszínére, és nem megy el sok energiánk a nagyobb doboz cipelésével.

Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette! (x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások