fbpx
Az RTL Magyarország székházának egyik felirata

Elérhetetlenné vált az RTL Klub, az MTV Hungary és a Nicktoons adása – itt a magyarázat (FRISSÍTÉS: órákkal később helyreállt a sugárzás)

Az RTL Magyarország feltételezése szerint kábelszakadás okozza a problémát, ami miatt nem látható műsorszóró hálózatokon a legnagyobb kereskedelmi csatorna adása. A ViacomCBS-hez tartozó MTV Hungary és a Nicktoons adásával ugyancsak gond van.

Elérhetetlenné vált vasárnap délután az RTL Klub adása. Az RTL Magyarország közleményében azt írja, hogy az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő-és tartalék optikai szál vélhetően építési munkák miatt elszakadt.

Ez adáskimaradást okoz a lineáris és az online platformon egyaránt.

Az RTL Magyarország hozzátette, hogy a technikai hiba elhárításán és a teljes körű adásszolgáltatás helyreállításán már dolgoznak.

Érdekesség, hogy a Cool TV, az RTLII és a többi RTL-es csatorna jelenleg is elérhető, így a hiba csak az RTL Klubot érinti, előbbieket ugyanis Luxemburgon keresztül terjesztik.

Az RTL Klubon az Egyiptom istenei című film lenne képernyőn.

Frissítés 17:03

Egyes szolgáltatóknál jelenleg már újra látható az RTL Klub adása, de nem mindenhol, és olvasóink jelzése szerint van, ahol a hang hiányzik, másutt csak a csatornaazonosító, de a helyzet szolgáltatónként is eltérő, és van, ahol továbbra sincs kép sem, vagy épp akadozik.

Közben kiderült, hogy a ViacomCBS-hez tartozó MTV Hungary zenecsatorna és a Nicktoons gyerekcsatorna adása is „elszállt”. Szűcs László, a vállalat kommunikációs igazgatója a Media1-nek megerősítette, hogy hasonló műszaki problémák vannak, a hiba elhárításán már dolgoznak.

Frissítés 19:07

Az RTL Híradó adásidejére sem javult meg az RTL Klub egyes szolgáltatóknál, a műholdas DIGI-n például sem kép, sem hang nem volt, csupán egy fekete képernyő.

Frissítés 19:53

Kezd stabillá válni az RTL Klub adása, már a műholdas DIGI-nél is újra látható az adás, most épp a Segítség! Itthon vagyok! című karanténos vígjátéksorozat látható. Azt még nem tudni, hogy az adáshiba során érintett műsorokat (Egyiptom istenei, RTL Híradó, Maradj otthon magadnak!) esetleg megismétlik-e (a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságon későbbre ígértek tájékoztatást), de aki lemaradt, az rtlmost.hu-ról utóbbi kettőt biztosan visszanézheti.

A két ViacomCBS-es csatorna helyén tapasztalataink szerint továbbra sincs jel a műholdas DIGI-nél.

Frissítés 20:48

Minden helyreállt, kiderült, mi történt

Több mint 4 óra után végül helyreállt az RTL Klub, az MTV Hungary és a Nicktoons adásjelének szünetelő továbbítása. Kiderült, hogy a kábelszakadást egy Budapest XI. kerületében történt teherautótűz okozta. Részletek erről külön hírünkben olvashatók.

További hírek találhatók a Media1 híroldalon!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások