fbpx
Kozmosz

Három héten át kódolatlan lesz a National Geographic tévécsatorna 750 ezer háztartásban

A NatGeo csatornanyitására hétfőtől kerül sor és az Antenna Hungária által működtetett MindigTV szolgáltatás felhasználói számára válik elérhetővé.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Jövő hét hétfőtől (április 6.) egészen április 26-ig, vagyis összesen három héten keresztül ingyenesen lesz elérhető a National Geographic tévécsatorna a 750 ezer háztartással rendelkező MinDig TV kínálatában.

A National Geographic a MinDig TV 25-ös programhelyén, a C jelű multiplexen érhető el. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja az adott csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégeznie a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken. További, a vétellel kapcsolatos információk találhatók a www.mindigtv.hu oldalon.

Ezek a műsorok kerülnek képernyőre

A díjmentes időszakban többek között a négy Emmy-díjjal kitüntetett Kozmosz című sorozat legújabb részeit láthatják a nézők, a világhírű asztrofizikussal, Neil deGrasse Tysonnal.

A széria idő- és térbeli utazásra hívja a nézőket 13,8 milliárd év kozmikus evolúcióján keresztül. A sorozat azzal foglalkozik, hogyan keletkezett a világegyetem sok milliárd évvel ezelőtt, válaszokat keres arra, hogyan formálta át az ember a világot, és hogyan jutott el más bolygók felfedezéséig, de kiderül az is, mit hoz a jövő és hogy milyen lehetőségek nyílnak meg előttünk, ha a Föld már többé nem lesz az otthonunk. A sorozat második évada vasárnaponként 21 órakor lesz látható.

Áprilisban további hírességek is feltűnnek a NatGeón. Hétfőtől péntekig reggel 8 órától látható a Dr. Pol állatklinikája sorozat, amelyben az ismert állatorvos a kutyáktól kezdve a papagájokon át a rénszarvasokig a legkülönfélébb állatok életéért küzd. Reggel 9 órától pedig a Tárcsázza Cesar Millant! sorozat jelentkezik, amelyben a kutyapszichológus problémás házi kedvenceket kezel, és számos otthon is alkalmazható praktikával segíti a gazdikat.

A kódolatlan időszakban a technika és tudomány szerelmeseinek szól a Száguldásra születtek című sorozat, mely csütörtökönként 21 órakor lesz látható a csatornán. A műsorban a világ legdrágább, leggyorsabb és legnagyobb presztízsű szuperautói mutatkoznak be, és azt is megtudhatják a nézők, miként tolják ki a mérnökök egyre jobban a sebesség és a technológia határait. Április 20-tól hétfőnként A halál árnyékában című sorozatban lavina által elsodort snowboardosok, hegycsúcson ragadt túrázó, csapdába esett barlangász, cápatámadás áldozatává vált tengerész lesz látható.

A Nat Geo kiemelt műsorai áprilisban:

  • Kozmosz: Lehetséges világok – vasárnaponként 21 órakor
  • Száguldásra születtek – csütörtökönként 21 órakor
  • A halál árnyékában – április 20-tól hétfőnként 21 órakor
  • Dr. Pol állatklinikája – hétköznap reggelenként 8 órakor
  • Tárcsázza Cesar Millant! – hétköznap reggelenként 9 órakor

Technológiaváltás az Antenna Hungáriánál

Az Antenna Hungária emlékeztetett arra, hogy épp most újul meg a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatása. A technológiaváltás március és augusztus között tíz ütemben zajlik. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás.

Nem árt tudni, hogy az átmeneti időre kódolatlanul elérhető csatornák sugárzása egyre több adó vételkörzetében immáron DVB-T2 adásmódban történik. Épp ezért, amennyiben nem érhető el a meghirdetett kódolatlan csatorna, a legvalószínűbb ok, hogy a néző vevőkészüléke nem képes a DVB-T2 adások vételére. Probléma esetén a MinDig TV ügyfélszolgálatát érdemes keresni.

További hírek találhatók a Media1-en.

 Borító: A NatGeo Kozmosz című sorozata
Szóljon hozzá!