fbpx
Vodafone Digitális Díj

Zárul a nevezés a Vodafone Digitális Díjra

A pályázatra magánszemélyek és vállalkozások, valamint nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését is várják.

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdette a Vodafone Digitális Díjat, melynek célja a társadalmi jót szolgáló digitális megoldások támogatása.

Az alapítvány idén a következő kategóriákban várja a pályázatokat:

  • Digitális Társadalom: ebben a kategóriában olyan digitálisan innovatív megoldásokkal lehet nevezni, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok digitális felzárkózást segítségére lehet.
  • Digitális Esélyegyenlőség: az erre leadott pályázat a teljes társadalom javát kell szolgálja, illetve valamilyen módon megkönnyítik a digitális eszközök használatát.
  • Bolygónk és fenntarthatóság:  olyan digitálisan innovatív zöld megoldásokkal lehet nevezni ebben a kategóriában, melyek az előző két kategóriához kapcsolódóan hozzáadott értéket nyújtanak a környezettudatosság és fenntarthatóság elvei/eszközei/módszerei segítségével.

A vállalat kiemelten várja az 5G technológiára épülő megoldásokat, melyek esetében akár ötletszintű projekttel is lehet pályázni.

A tavalyi évben első alkalommal kiírt Digitális Díjra összesen 144 pályázat érkezett, köztük olyan mint például az OncoVR, amely a virtuális valóság segítségével javítja a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek életminőségét. Emellett számos olyan megoldás is díjazásban részesült, amelyek a társadalom szélesebb rétegét érintik, és a mindennapi életét segítik a digitalizáció által. Ilyen például a PregnaScan nevű telemedicina rendszer, amely olyan otthoni mérések elvégzését teszi lehetővé, amelyek segítségével időben felismerhetők az esetleges kóros folyamatok a kismamáknál és a BankZeet is, amely egy családi mobilbank alkalmazás, ami segítséget nyújthat a családi pénzügyek átláthatóvá tenni, illetve a Z-generáció pénzügyi edukációjának is elő tudja segíteni.

Magánszemélyek és vállalkozások, köztük nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését is várják. A három kategória nyertesei között összesen 15 millió forintot fognak kiosztani. Március 6-ig lehet jelentkezni ezen a linken, vagyis ma van rá lehetőség utoljára.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások