Vodafone Digitális Díj

Zárul a nevezés a Vodafone Digitális Díjra

A pályázatra magánszemélyek és vállalkozások, valamint nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését is várják.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdette a Vodafone Digitális Díjat, melynek célja a társadalmi jót szolgáló digitális megoldások támogatása.

Az alapítvány idén a következő kategóriákban várja a pályázatokat:

  • Digitális Társadalom: ebben a kategóriában olyan digitálisan innovatív megoldásokkal lehet nevezni, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok digitális felzárkózást segítségére lehet.
  • Digitális Esélyegyenlőség: az erre leadott pályázat a teljes társadalom javát kell szolgálja, illetve valamilyen módon megkönnyítik a digitális eszközök használatát.
  • Bolygónk és fenntarthatóság:  olyan digitálisan innovatív zöld megoldásokkal lehet nevezni ebben a kategóriában, melyek az előző két kategóriához kapcsolódóan hozzáadott értéket nyújtanak a környezettudatosság és fenntarthatóság elvei/eszközei/módszerei segítségével.

A vállalat kiemelten várja az 5G technológiára épülő megoldásokat, melyek esetében akár ötletszintű projekttel is lehet pályázni.

A tavalyi évben első alkalommal kiírt Digitális Díjra összesen 144 pályázat érkezett, köztük olyan mint például az OncoVR, amely a virtuális valóság segítségével javítja a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek életminőségét. Emellett számos olyan megoldás is díjazásban részesült, amelyek a társadalom szélesebb rétegét érintik, és a mindennapi életét segítik a digitalizáció által. Ilyen például a PregnaScan nevű telemedicina rendszer, amely olyan otthoni mérések elvégzését teszi lehetővé, amelyek segítségével időben felismerhetők az esetleges kóros folyamatok a kismamáknál és a BankZeet is, amely egy családi mobilbank alkalmazás, ami segítséget nyújthat a családi pénzügyek átláthatóvá tenni, illetve a Z-generáció pénzügyi edukációjának is elő tudja segíteni.

Magánszemélyek és vállalkozások, köztük nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését is várják. A három kategória nyertesei között összesen 15 millió forintot fognak kiosztani. Március 6-ig lehet jelentkezni ezen a linken, vagyis ma van rá lehetőség utoljára.

Szóljon hozzá!