Stars and Stripes

Megszűnik a Stars and Stripes nyomtatott kiadása

Ezt a tekintélyes amerikai katonai lapot mostanáig támogató amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon jelentette be.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az amerikai védelmi tárca pénzhiányra hivatkozva jelentette be a döntést hétfőn, miközben a pénzügyi igazgató bemutatta a 2021-es költségvetést. Ez a büdzsé a működésre fordított költségek 5,7 milliárd dolláros megtakarítását irányozza elő.

Elaine McCusker, a minisztérium pénzügyi igazgatója sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

„a mai modern korban már nem a nyomtatott újságok jelentik a legmegfelelőbb kommunikációs eszközt a számunkra”.

Hozzáfűzte: a Stars and Stripes nem a minisztérium vagy az amerikai haderő vezetőinek álláspontjait közvetíti, nem ez a küldetése, hanem független publikáció, amely a haderőnél szolgálatot teljesítőknek készül, és a tárca csak anyagilag támogatja a megjelenését – említette az MTI tudósítása.

A lap megjelenését egyébként a Pentagon csak részben finanszírozza, a többi pénz előfizetésekből, felajánlásokból és reklámokból származik. A riporterek között katonák és civilek egyaránt vannak.

A Stars and Stripes (Csillagos-sávos lobogó) című lap valóban patinás: első számát 1861 novemberében, az amerikai polgárháború idején adták ki. Azóta is az amerikai haderő híreivel foglalkozik, a Pentagonban szerkesztik.

A Stars and Stripes internetes kiadása naponta négyszer frissül, és naponta körülbelül egymillió érdeklődő kattint rá. Az Egyesült Államokon kívül olvassák Japánban, Dél-Koreában, Németországban és Olaszországban, lényegében minden olyan országban, ahol amerikai katonai támaszpontok vannak – írja az MTI.

További sajtóval kapcsolatos hírek találhatók a Media1-en!

Borító: 2009-ben Afganisztánban olvassák a Stars and Stripest. Fotó: U.S. NAVY

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Álarcos énekes című showja

Hiába győzött az RTL Klub Álarcos énekese, a TV2 lett a vasárnap este nyertese

Az RTL Klub álarcos showja nézettebb volt ugyan, mint a TV2-n újként bemutatkozó, hasonló jellegű Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada, de az RTL Klub mégsem tudta megnyerni az egész estés nézettségi versenyt, mert bejött a TV2 stratégiája, hogy az ő showja jóval hosszabb. Az RTL a heti főműsoridős csatornaátlagot tekintve is alulmaradt.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője 2020. február 16-án a Várkert Bazárban

A Magyar Hang idén sem lehetett ott Orbán Viktor évértékelőjén, a 24.hu küzdelem árán – továbbra sincs transzparencia a Miniszterelnökségen

A miniszterelnök stábja az Orbáninfóhoz hasonlóan a vasárnapi miniszterelnöki évértékelőről is távol tartotta volna a 24.hu stábját, de aztán jött két, a portál szempontjából kedvező fordulat. A Magyar Hang nem volt ennyire szerencsés. Az ügy ismét rávilágít arra, hogy a Miniszterelnökség továbbra sem híve a transzparenciának és a kormány akár vezető médiumokat is kész akadályozni a munkában.