fbpx
Takács Ildikó, a Magyar Reklámszövetség Tiszteletbeli Örökös Tagja

Örökös tagjától, Takács Ildikótól búcsúzik az MRSZ

A Magyar Reklámszövetség gyászközleményét szó szerint közöljük.

„A Magyar Reklámszövetség fájdalommal búcsúztatja első Tiszteletbeli Örökös Tagját, a hazai reklámszakmára kiemelt hatást gyakorló Dr. Takács Ildikót.

A szakember elvitathatatlan hatást gyakorolt a szakmára és előre mozdító szerepet töltött be a kommunikációs iparág fejlődésében.

A Magyar Reklámszövetség Tiszteletbeli Örökös Tagja, Dr. Takács Ildikó január 17-én, múlt hét pénteken váratlanul távozott; csak néhány nappal korábban az 5 éves MRSZ Tiszteletbeli Tagságának jubilálását megelőzve. Az MRSZ elnöksége a kitüntető cím létrehozásakor elsőként szavazta meg az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagjává a korábban 2018-ban szintén váratlanul távozó Sas Istvánnal együtt. Külön fájdalom, hogy az akkor frissen létrehozott kitüntetést az MRSZ épp ma öt éve, fennállása 40. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen, 2015. január 21-én adta át elsőként Dr. Takács Ildikónak, amelyet emlékezetes beszédében köszönt meg. Dr. Takács Ildikót az Magyar Reklámszövetség saját halottjának tekinti.

Dr. Takács Ildikó az elmúlt több, mint 40 évnyi aktív időszakában a reklámszakmára elvitathatatlan „történelmi” befolyást gyakorolt. Szakmai munkáját, annak előremutató eredményeit és hatásait a mai napig érzékeljük és a jövőben is meghatározza szakmai fejlődésünket.

Dr. Takács Ildikó 1980-1992 között a Magyar Reklámszövetség elnökségi tagja volt, később a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozat elnökeként (1989-2000) – majd 2008-ig a szervezet globális alelnökeként – a Reklámszövetség meghívott elnökségi tagja volt. Mindemellett az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) alapító tagja is volt. Nevéhez köthető az Effie reklámhatékonysági verseny magyarországi elindulása (licence). A szakmáért tett erőfeszítéseit számos rangos kitüntetés fémjelzi: a Magyar Köztársaság Lovagkeresztje, a Magyar Reklámért Emlékérem és a Reklám Világszövetség életműdíjának kitüntetettje.

A Reklámszövetség részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak és őszintén osztozik a család fájdalmában. Az MRSZ vezető tisztségviselői és teljes tagsága mellett Dr. Takács Ildikót számos más kommunikációs szövetség és a teljes szakma gyászolja.

Mélységesen tisztelt és szeretett kollégánktól, barátunktól az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagjától fájdalommal búcsúzunk.

Dr. Takács Ildikó távozásával beölthetetlen űrt hagy maga után a szakmában, a munkatársak és barátok körében. Nyugodjék békében!

A Magyar Reklámszövetség nevében

Fülöp Szilvia
Főtitkár”

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások