fbpx
fotózás, kamera

Saját fénykép egyedivé varázsolása

A mai trendeknek és a digitális technika nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően, egy hétköznapi közepes minőségű fényképet néhány egyszerű ingyenes keretprogram segítségével könnyedén ötcsillagossá varázsolhatunk. Hölgyem és uraim, ez nem csalás, nem ámítás! (x)

Effektek elérhetősége

Mind számítógépen vagy laptopon, de akár Androidos mobilkészüléken is számtalan ingyenes hozzáférésű program vagy alkalmazás áll a rendelkezésünkre. Ezek segítségével a kisebb hibákat retusálhatjuk, a nagyobbakat a kép teljes effektezésével el is tüntethetjük a szemünk elől.

Sőt, ezek az alkalmazások kitűnőek arra is, hogy egy képet egyedivé, különlegessé formáljunk. Ez a legtöbb esetben a színek játékával zajlik. Egyes területeket elhomályosíthatunk, míg máshol a színeket felerősíthetjük. Ezzel igazából akár egy egészen egyedi műalkotást hozunk létre.

Az effektezett képek sorsa

Az effektek segítségével elkészült egyedi fényképeket nem érdemes csak a telefonunkon vagy laptopunkon mentve tárolni. Ezek a képek ettől sokkal többre hivatottak. Legdivatosabb, és időtálló megoldás ezeket a képeinket vászonkép formájában megjeleníteni. A kedvenc fotónk ettől kezdve életterünk egy falát fogja díszíteni, ahol majd a nagyközönség is megcsodálhatja azt.

vászonkép

Szerkesztés profi kezekben

A legtöbb ilyen fényképszerkesztő alkalmazás pont annyira van lebutítva, hogy jól működjön. De mindemellett a programok egy hétköznapi felhasználó kezei között is simán működnek. Természetesen ezekből az effektező programokból is vannak megvásárolható verziók. Illetve amennyiben ezen rendszerek valamelyike professzionális kezekbe kerül, elképzelhető, hogy ők sokkal többet képesek kihozni ugyanabból a felvételből. Ők biztosan képesek a színkorrekcióval a maximumot elérni, de képesek a színmanipulációt is tökéletesen elvégezni, sőt akár festménnyé alakítanak bármilyen fotót.

A lehetőségeknek köszönhetően rendkívül egyedi alkotások születnek. A legjobb megoldás, mielőtt végleges döntést hozol, hogy jó alaposan, töviről hegyire végigjárod a témát. A Vászonkép Szalon leírásában átfogóan megismerkedhetsz mindennel. Nem mellőzi a témához kapcsolódóan a szakzsargonokat és azok meghatározásait. Végigböngészve a vászonkép legtitkosabb bugyraiba is betekintést nyerhetsz. Segítségével a legjobb döntést fogod meghozni, amelynek megszületett eredményében hosszú évekig gyönyörködhetsz majd a falon. Legyen az akár a Te otthonodban vagy másnál, mert eleve ajándékba szántad.

A cikk natív támogatói tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Borító: James Sutton / Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások