Népszabadság

Megújul a Fortepan

Új fotók is lesznek a meglévő közel 120 ezer kép mellé.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

2020 február végére megújul a régi fotókat összegyűjtő Fortepan honlap – vette észre a hvg.hu a Fortepan kezdőoldalán közzétett közleményt.

A Fortepanra már fél éve nem került fel új fotó, de ezt most az oldal készítői technikai okokkal magyarázzák: már a megújuláson dolgoztak. Azt írják, hogy a  közel tíz éves honlap teljesen elavult és a javítások sem segítettek rajta, ezért kezdtek el egy új háttérrendszert és egy új honlapot építeni.

„Most értünk el oda, hogy nyugodt szívvel bejelenthetjük: az új Fortepan 2020. február végén elindul. Új megjelenés, új funkciók és sokkal gyorsabb működési sebesség várható. Az indulással együtt természetesen több ezer új fotót is publikálunk majd. Mi nagyon várjuk már”

A Fortepan közösségi fotóarchívumban jelenleg 119 ezer 638 kép érhető el, illetve tölthető le.

A honlapot két magánszemély, Szepessy Ákos és Tamási Miklós indította 2010-ben ötezer, jórészt lomtalanításokon talált fotóval. Azóta több száz család, amatőr és hivatásos fotós, illetve közgyűjtemény bővítette a Fortepant. A honlapon megjelenő képeket a szerkesztőség válogatja ki. A fotók leírását önkéntes szerkesztők végzik, a Fortepan Fórumon megjelenő információkból kiindulva.

A Fortepan munkáját az Arcanum, az Archive of Modern Conflict (Toronto), a Blinken OSA Archívum és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. segíti. A Fortepan adminisztratív hátterét a Summa Artium Nonprofit Kft. biztosítja.

Borítókép: Fortepan / Lencse Zoltán adományozó
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!