Népszabadság

Megújul a Fortepan

Új fotók is lesznek a meglévő közel 120 ezer kép mellé.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

2020 február végére megújul a régi fotókat összegyűjtő Fortepan honlap – vette észre a hvg.hu a Fortepan kezdőoldalán közzétett közleményt.

A Fortepanra már fél éve nem került fel új fotó, de ezt most az oldal készítői technikai okokkal magyarázzák: már a megújuláson dolgoztak. Azt írják, hogy a  közel tíz éves honlap teljesen elavult és a javítások sem segítettek rajta, ezért kezdtek el egy új háttérrendszert és egy új honlapot építeni.

„Most értünk el oda, hogy nyugodt szívvel bejelenthetjük: az új Fortepan 2020. február végén elindul. Új megjelenés, új funkciók és sokkal gyorsabb működési sebesség várható. Az indulással együtt természetesen több ezer új fotót is publikálunk majd. Mi nagyon várjuk már”

A Fortepan közösségi fotóarchívumban jelenleg 119 ezer 638 kép érhető el, illetve tölthető le.

A honlapot két magánszemély, Szepessy Ákos és Tamási Miklós indította 2010-ben ötezer, jórészt lomtalanításokon talált fotóval. Azóta több száz család, amatőr és hivatásos fotós, illetve közgyűjtemény bővítette a Fortepant. A honlapon megjelenő képeket a szerkesztőség válogatja ki. A fotók leírását önkéntes szerkesztők végzik, a Fortepan Fórumon megjelenő információkból kiindulva.

A Fortepan munkáját az Arcanum, az Archive of Modern Conflict (Toronto), a Blinken OSA Archívum és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. segíti. A Fortepan adminisztratív hátterét a Summa Artium Nonprofit Kft. biztosítja.

Borítókép: Fortepan / Lencse Zoltán adományozó

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő Central Médiacsoporthoz tartozó 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding hírcsatornája. Bakos Lívia HírTv-s munkatárs ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk megkérdezni a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná csöngetéssel egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.