mécses

Gyászol az Index

Mindössze 37 évesen elhunyt a lap egyik újságírója.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn elhunyt az Index munkatársa, a 37 éves Kiss Eszter tudatta megrendülve honlapján a szerkesztőség.

Kiss Eszter 1982-ben született Zalaegerszegen, majd Budapestre került, ahol magyar-történelem szakon végzett az ELTE-n. Az újságíráson kívül foglalkozott család-, épület- és várostörténettel, önkéntesként dolgozott a Budapest100-ban, aktív tagja volt a Fortepan közösségének.

Eszter 2016 óta volt az Index stábjának tagja, eleinte az Urbanista blogba írt, majd a Technika-tudomány, később pedig a Kultúra rovat állandó szerzője lett, miközben a hétvégi Fortepan összeállításain is rendszeresen dolgozott. Betegsége ellenére gyakorlatilag haláláig írt magas színvonalú cikkeket az Indexre, tavaly már a Mi Vidékünk lelkes munkatársaként is.

Különösen érdekelte a 20. századi magyar történelem, többször írt a II. világháború és a kommunizmus alatt szenvedőkről. Budapest kultúrtörténete is sokat foglalkoztatta, legutolsó cikke, amely karácsonykor jelent meg, a pesti kabaré múltjáról szólt – idézte fel a szerkesztőség.

Kiss Esztert az Index a saját halottjának tekinti. Cikkei az Index archívumából érhetők el.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!