Gesztesi Károly a TV2 vendégeként

Elhunyt Gesztesi Károly

56 éves korában, váratlanul érte őt a halál.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Gesztesi Károly színművész, több ismert film szereplője és szinkronhangja a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját szombaton, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott.

Gesztesi kocsijával még félreállt, ám hiába érkezett gyorsan mentő a segítségére, az orvosok 50 percen át tartó újraélesztési kísérlete nem járt sikerrel.

Meghalt Gesztesi Károly színmûvész
Baleseti helyszínelés a budapesti Ferdinánd híd közelében 2020. január 4-én. Gesztesi Károly 56 éves színművész vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az MTI tudósítása szerint Gesztesi Károly eredetileg Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

Gesztesi Károly a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja, azóta szabadfoglalkozású volt. Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

Gesztesi Károly az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt, többek között a Shrek című animációs filmben ő volt a főhős Ogre magyar hangja.

Gesztesi néhány hete még ételt osztott a Nyugati-téren rászorulóknak.

Borító: Gesztesi Károly a TV2 vendégeként

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!