Daphne Caruana Galizia halála utáni tisztelgés Valettában, Málta fővárosban

Letartóztatták a máltai miniszterelnök kedden lemondó kabinetfőnökét

Alig telt el egy nap azután, hogy lemondott Muscat miniszterelnök kabinetfőnöke, máris gyanúsítottá vált Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró felrobbantásával összefüggésében.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mint arról már kedden beszámoltunk, lemondott tegnap Keith Schembri, Joseph Muscat máltai miniszterelnök kabinetfőnöke Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró meggyilkolásával összefüggésben, miután kiderült, hogy a kabinetfőnök kihallgatását tervezi az uniós szigetország rendőrsége. A The Times of Malta című helyi lap szerint ma, szerdán a kihallgatása után le is tartóztatták a volt kabinetfőnököt a tényfeltáró blogot vezető újságíró 2017-es megölésével összefüggésben.

A máltai miniszterelnök volt kabinetfőnökét a gyilkossággal kapcsolatban múlt héten már elfogott Yorgen Fenech máltai üzletemberhez szoros üzleti kapcsolatok fűzték. A gyilkosság indítéka is az lehetett, hogy a rendőrség szerint 2017 októberi felrobbantását megelőzően a híres máltai oknyomozó újságíró olyan iratokhoz jutott hozzá egy helyi erőművi beruházás kapcsán, amelyekből kiderült, hogy Yorgen Fenech korrupciós pénzeket adhatott át a Schembrinek, valamint Konrad Mizzi máltai energiaügyi miniszternek.

Mizzi egyébként ugyancsak benyújtotta a lemondását tegnap.

Borító: Daphne Caruana Galizia halála utáni tisztelgés Valettában, Málta fővárosban, nem sokkal a gyilkosság után. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Pesti Hírlap 0. szám

Szerdán megjelenik a Pesti Hírlap

A Media1 információi szerint Budapest hétfőn mégis megadta a rikkancsos terjesztéshez szükséges engedélyt Kerényiéknek, igaz, egyelőre csak egyszeri engedélyről van szó.

Jonny Round, The Sound Agency ügyvezető előad a Brandfestival konferencián Budapesten

Így segíthet vagy árthat a hang egy márkának

Jonny Round, a The Sound Agency igazgatója is előadást tartott a nemrégiben Budapesten megrendezett Brandfestival konferencián. A Sound Businessről, vagyis arról beszélt, hogyan segítheti az értékesítést, illetve a márkázást a hangok megfelelő használata, illetve hogyan üthet vissza, ha valaki nem körültekintő.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!