fbpx
Daphne Caruana Galizia halála utáni tisztelgés Valettában, Málta fővárosban

Letartóztatták a máltai miniszterelnök kedden lemondó kabinetfőnökét

Alig telt el egy nap azután, hogy lemondott Muscat miniszterelnök kabinetfőnöke, máris gyanúsítottá vált Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró felrobbantásával összefüggésében.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mint arról már kedden beszámoltunk, lemondott tegnap Keith Schembri, Joseph Muscat máltai miniszterelnök kabinetfőnöke Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró meggyilkolásával összefüggésben, miután kiderült, hogy a kabinetfőnök kihallgatását tervezi az uniós szigetország rendőrsége. A The Times of Malta című helyi lap szerint ma, szerdán a kihallgatása után le is tartóztatták a volt kabinetfőnököt a tényfeltáró blogot vezető újságíró 2017-es megölésével összefüggésben.

A máltai miniszterelnök volt kabinetfőnökét a gyilkossággal kapcsolatban múlt héten már elfogott Yorgen Fenech máltai üzletemberhez szoros üzleti kapcsolatok fűzték. A gyilkosság indítéka is az lehetett, hogy a rendőrség szerint 2017 októberi felrobbantását megelőzően a híres máltai oknyomozó újságíró olyan iratokhoz jutott hozzá egy helyi erőművi beruházás kapcsán, amelyekből kiderült, hogy Yorgen Fenech korrupciós pénzeket adhatott át a Schembrinek, valamint Konrad Mizzi máltai energiaügyi miniszternek.

Mizzi egyébként ugyancsak benyújtotta a lemondását tegnap.

Borító: Daphne Caruana Galizia halála utáni tisztelgés Valettában, Málta fővárosban, nem sokkal a gyilkosság után. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Szóljon hozzá!