rádió, mikrofon, stúdió

Online is elérhető lesz a felvidéki Mária Rádió

Önálló műsorsugárzásba kezd Szlovákia területén a felvidéki Mária Rádió, mely eddig részben Magyarországról vett át műsorokat. Az FM adás bekapcsolását megelőzően az interneten kezdenek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Eddig a magyarországi Mária Rádió határ menti adóit, Komárom és Telkibánya adóit használták a műsorkészítésre Felvidéken, az ezekre készített regionális műsorok voltak hallhatók  napi nyolc órában, a fennmaradó tizenhat órában pedig a Mária Rádió budapesti adása ment, ezt a műsort lehetett hallani a honlapjukon keresztül is.

Idén azonban – mint arról a Felvidék.ma beszámolt – Szlovákiában, Rozsnyón FM-frekvenciát nyert a rádió (FM 90,5 MHz), és erre teljesen saját gyártású műsorral készülnek majd, ami a nap 24 órájában elérhető lesz. Mivel az internetes adást már előbb megkezdik, mint az FM-sugárzást, ezért az egyben a hagyományos adás műsorainak tesztelésére is szolgál.

A műsorkészítés részben Komáromban, részben Magyarországon zajlik majd, figyelembe véve a helyi törvényeket – írja a Felvidék.ma.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

X-Faktor nagyválogató második nap 2019. június 15-én

Rövidebb lesz az X-Faktor

Most szombaton jóval rövidebb lesz az RTL Klub tehetségkutatója, mint a múlt héten. Eközben úgy tűnik, összejött egymással két mentor.