fbpx
A The New York Times 2019. május 17-i címlapja, Orbán Viktorral a címlapon

Tovább durvul Donald Trump háborúja a The New York Times és a The Washington Post ellen

A Fehér Ház lemondta a két vezető napilapra vonatkozó előfizetéseit.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Stephanie Grisham, az amerikai elnöki hivatal szóvivője még csütörtökön jelentette be, hogy a Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post című lapok előfizetését.  A szóvivő az MTI híre szerint úgy fogalmazott: „nem újítottuk meg az előfizetéseket”. Majd hozzáfűzte, hogy ez „az adófizetők számára alapvetően fontos takarékoskodást” jelent.

Donald Trump amerikai elnök egy hétfőn, a Fox televíziónak adott interjújában ismételten bírálta a The New York Times című napilapot, és közölte, hogy a továbbiakban nem kívánja látni a lap példányait a Fehér Házban. „Nem akarjuk többé (ezt a lapot) a Fehér Házban, valószínűleg le is fogjuk mondani, és így teszünk a The Washington Posttal is” – mondta Trump.

Az amerikai elnök kijelentette azt is, hogy e két lap álhíreket, hamis híreket közöl. Trump nem először ostorozta a két amerikai liberális lapot mint ahogyan egyes televíziós csatornákat is, például a CNN nemzetközi hírcsatornát is rendszeresen bírál, mert az elnök kijelentése szerint álhírekre alapozva próbálja tematizálni az amerikai közbeszédet.

A The New York Timest 1851-ben alapították, míg a The Washington Post története 1877-re nyúlik vissza. Mindkét sajtótermék a legnagyobb példányszámú és legmeghatározóbb amerikai napilapok közé tartozik.

Borító: A The New York Times 2019. május 17-i címlapja, Orbán Viktorral a címlapon. Fotó: Szalay Dániel / Media1 (mobiltelefonos felvétel)

Szóljon hozzá!