fbpx
Az ARC felgyújtott posztere

Megerősítik az ARC kiállítás védelmét, mivel valaki felgyújtotta az egyik posztert

Mutatjuk, mi maradt az ARC közérzeti plakátkiállításon ma hajnalban megrongált plakátból.

Megrongálták csütörtök reggel Szücs Anikó és Lőrincz Gábor: Kompromisszum című művét a budapesti ARC közérzeti kiállításon. A rongáló igyekezett biztosra menni, ugyanis nem csupán ráfirkálta ellenvéleményét, amit egyébként a véleményszabadság jegyében általában még el szoktak nézni a szervezők, de az illető fel is gyújtotta a művet – derül ki az ARC kiállítás Facebook-oldaláról.

A poszter eredetileg így nézett ki:

A Kompromisszum című mű az ARC kiállításon, még a rongálás előtt
A Kompromisszum című mű az ARC kiállításon, még a rongálás előtt

Mutatjuk közelről, milyen lett a kép a rongálás után.

A megrongált Kompromisszum című mű közelről
Fotó: Facebook

„Természetesen a kiállítás képeivel kapcsolatos, a képek jelentését és állapotát tiszteletben tartó, befogadói reflexiókkal nincs dolgunk. De ez, a fotókon látható beavatkozás egyértelműen más természetű. A kiállítás utolsó, pár napjára megerősítjük a terület őrzését. Természetesen igyekszünk a rendelkezésünkre álló pár napban helyreállítani az eredeti pályamunkát. Reméljük össze tudjuk hozni”

– közölték a szervezők a Facebookon.

„Meglátásunk szerint a Kompromisszum című alkotás egy történelmi trauma és egy napjainkban is traumatizált kisebbség jelenségeire egyszerre reflektáló mű. A rongálási szándék pedig alátámasztja, hogy sajnos ezekkel a témákkal is bőven van még mit foglalkoznunk Magyarországon” – tették hozzá.

Az ARC közérzeti kiállítás vasárnap 23:30-ig még életnagyságban is megtekinthető a budapesti Örs vezér terétől háromszáz méterre található füves területen, a Budapesti Metropolitan Egyetem campusa mögötti utcában.

Ide kattintva a korábbi tudósításunkban láthatják a közérzeti kiállítás néhány, díjazott plakátját. Az ARC kiállítás egyik médiatámogatója a Media1.

Borító:  A megrongált ARC-plakát. Fotó: ARC Facebook

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások