fbpx
A Viber azonnali pénzküldést lehetővé tevő Moneytou funkciója

Magyar fejlesztéssel bővül a Viber

A Viber felhasználói könnyen küldhetnek kisebb-nagyobb összegeket egymásnak az alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás, a Moneytou segítségével, melynek legnagyobb előnye, hogy a pénz pillanatok alatt átér a másik felhasználóhoz.

Azonnali bankkártyás pénzküldő szolgáltatás indul a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével. Az új, Androidon és iOS telefonokon elérhető Viber funkció, a Moneytou a világon elsőként magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható, de a tervek szerint más piacokon is bevezetik majd. A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan, kényelmesen és biztonságosan küldjenek és fogadjanak pénzt az applikáción keresztül, a küldött összeg pedig azonnal elérhetővé is válik a kedvezményezett számára.

A Moneytou mögött álló innovatív szolgáltatást a NeoPay fejlesztette ki azzal a céllal, hogy azt a legtöbb magyar banki ügyfél számára már a kezdetektől elérhetővé tegye.

„Örömmel jelentjük be a stratégiai jelentőségű Moneytou projekt indulását, amely egyedülálló fizetési megoldást kínál minden felhasználónak Magyarországon. A Mastercarddal és a NeoPayjel való együttműködésnek köszönhetően családtagok és barátok könnyedén küldhetnek és fogadhatnak pénzt egymás között”– mondta Cristina Constandache (Rakuten Viber CRO).

 „A mi küldetésünk mindig is az volt, hogy értékes megoldásokat biztosítsunk felhasználóinknak azáltal, hogy megnyitjuk platformunkat az innovatív vállalatok számára. Izgatottan várjuk, hogy az idei év végig további országokban is elérhetővé tehessük a szolgáltatást” – tette hozzá.

Néhány perc alatt átér a pénz a Viberen

A Moneytou nagy előnye annak gyorsaság. A küldött összeg még az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül elérhetővé válik a kedvezményezett kártyáján, így azonnal fizetni lehet vele, vagy felvehető az összeg készpénzben. A zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében a fogyasztók akár több kártyát (Mastercard vagy VISA) is regisztrálhatnak a Viber alkalmazásban, és az egyes tranzakciók előtt dönthetik el, melyiket szeretnék használni.

A funkció elindításához a Viber alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani és az app már készen is áll a fizetéshez, amihez nem is kell tudnunk a bankszámlaszámunkat. Az esetlegesen felmerülő problémák megoldásában a szolgáltatás online chatbotja segíti a felhasználókat.

„Az új szolgáltatás egy régóta formálódó fogyasztói igényre ad választ: az ügyfelek szeretnének a nap bármely percében elérhető fizetési szolgáltatást használni.  Közös éttermi számla, irodai ajándék megvásárlása, vagy zsebpénz a gyermeknek készpénz használata nélkül? A Moneytou többek között ezekre nyújt megoldást rendkívül gyorsan, egyszerűen és biztonságosan minden Viber felhasználó számára”– mondta Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke.

„A Moneytou előnye, hogy használata hihetetlenül egyszerű: a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat, és attól kezdve a pénz „csak egy a sok dolog közül”, amelyet megoszthatnak egymással a Viber segítségével. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan. Cégünk célja a bővítés első szakaszában az, hogy a funkció több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára megjelenjen az alkalmazásban Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában” – mondta a közeli jövőről Benda Gergely, a NeoPay alapítója-ügyvezetője.

Íme néhány további fontos információ

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 ezer forintot, évente pedig maximum 780 ezer forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.

2019 végéig a Moneytou Szombatokon a szolgáltatást kedvezményes áron vehetik igénybe a felhasználók. Míg vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 3000 Ft-ig összegig 79 Ft, 3000 Ft összeg feletti tételnél pedig 79 Ft + a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százaléka, a kedvezményes időszakban szombatonként ez a díj 49 forint lesz, a magasabb összegek esetén pedig 49 forint, plusz a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százalékra módosul.

A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a VISA azonnali fizetési rendszerein keresztül.

„Nagyon izgalmas, hogy mi is részt vehetünk ebben a projektben, és banki technológiánkkal hozzájárulhatunk egy olyan egyedülálló fizetési megoldáshoz, amely az egész térség legjobbja lehet. Az ilyen partneri együttműködések kiválóan illeszkednek az ügyfél-orientált, agilis és digitálisan aktív vállalati filozófiánkhoz” – mondta Emil Bituleanu, a Libra Internet Bank vezérigazgatója.

Tőkebefektetést is kaptak, hogy külföldre is elvigyék az azonnali pénzküldés lehetőségét

Bürchner Gábor, a GB & Partners befektetési igazgatója elmondta: a fizetési technológia elnyerte a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő tetszését is, ezért úgy döntöttek, hogy az általuk kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap befektet a NeoPay-be, így segítve a Moneytou elindítását először Magyarországon, majd a szomszédos országokban is.

„Komoly növekedési potenciált látunk ebben az egyedülálló megoldásban, és hiszünk a kiemelkedő szereplők együttműködésének sikerében” – tette hozzá Bürchner Gábor

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója ezt még azzal egészítette ki, hogy az emberek elsősorban a bolti vagy internetes vásárláshoz kötik a Mastercardot, de ezek mellett olyan fizetési megoldások is kötődnek a kártyatársasághoz mint a banki mobiltárcák, az Apple Pay, a Mastercard Részletfizetés, vagy a nyílt bankolási szolgáltatások. „A Rakuten Viber most elérhetővé váló funkciója egy nagyon fontos állomás ebben a sorban, hiszen személyközi pénzküldéssel egészül ki a palettánk” – mondta Eölyüs Endre.

Borító: A Viber azonnali pénzküldést lehetővé tevő Moneytou funkciója. Fotó: Pelőoczy Csaba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások