fbpx
A No Fluff Jobs állásportál logója

No Fluff Jobs néven új portált indított Magyarországon a Ringier Axel Springer médiavállalat

A lengyel piacon öt éve már bevezetett állásportál fő vonzereje az informatikusok számára, hogy az oldalon kötelező feltüntetni az elérhető béreket és juttatásokat, a meghirdetett munka technikai hátterével együtt.

Mától magyar nyelven, magyar tartalommal elérhető a No Fluff Jobs állásportál, amely kifejezetten az IT szakembereket célozza.

A No Fluff Jobs a Ringier Axel Springer Media AG állásportál-portfóliójának tagja. A céget 2014-ben alapították a lengyelországi Gdanskban, majd 2018 májusában a Ringier Axel Springer Media AG megvásárolta a No Fluff Jobs részvényeinek 44 százalékát.

A No Fluff Jobs magyarországi bevezetésével a Ringier Axel Springer Media bővíti állásportál kínálatát a piacon. A Ringier Axel Springerhez tartozik Magyarországon a piacvezető állásportál, a Profession.hu is.

„A magyar piac nagyon hiányolt már egy olyan állásportált, amely az informatikai szakemberek igényeire lett kialakítva. A hirdetéseknek tartalmazniuk kell a munkaadók által előírt programozási nyelveket, az alkalmazott munkamódszereket, és a fizetést is, hogy valódi, átlátható verseny jöjjön létre a munkavállalókért” – jelentette ki Martis István, a Ringier Axel Springer Media álláshirdetési portfóliójának csoportigazgatója.

„Lengyelországban öt év alatt megváltoztattuk az informatikai toborzási szokásokat azzal, hogy minden álláshirdetésben kötelezővé tettük a bértartomány feltüntetését. Közel 3000 ügyfelünk lett, és portálunkat több mint 3 millióan látogatják” – idézte a Ringier Axel Springer Media sajtóközleménye Tomasz Bujokot, a NoFluffJobs vezérigazgatóját.

A No Fluff Jobs budapesti irodájával együtt közel hatvan embert foglalkoztat. A magyarországi csapatot a Profession.hu értékesítési csoportvezetője, Bozsoki Ádám country menedzser irányítja.

Bozsoki Ádam, nofluffjobs.hu, country manager
Bozsoki Ádám, a No Fluff Jobs IT-állásportál magyarországi vezetője. Fotó: Ringier Axel Springer Media AG

Van az informatikusoknak néhány fontos elvárása

A portál magyarországi bevezetését megelőzően a No Fluff Jobs egy nem reprezentatív felmérés keretében informatikai szakembereket kérdezett az álláspiac jelenlegi helyzetéről. Ebből az derült ki, hogy az informatikusok 85 százaléka elvárja, hogy az álláshirdetések tartalmazzanak fizetésre vonatkozó információt, valamint 78 százalék szerint a technológiákat és a munkavégzés során használt programozási nyelveket is mindenképpen fel kellene tüntetni.

A válaszadók többsége kiemelte: a fejvadászat során zavaró számukra, hogy gyakran nem tudják melyik cég megbízásából érkezik a megkeresés, illetve milyen csapatban, helyszínen, és projekten kellene majd dolgozniuk.

További online médiával összefüggő híreket találnak olvasóink a Media1 online rovatában.

Borító: Ringier Axel Springer Media AG
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások