fbpx
Tóth Csaba politológus fotója egy szocialista politikus helyett tévedésből bevágva TV2 Tények című műsorában

Újabb óriási baklövés a TV2 Tényekben

A TV2 hírműsora már megint úgy közölt valakiről riportot, hogy abban valaki más volt látható, mint akit egyébként a bejátszás ténylegesen érintett. Korábban ilyesmiért már fizetnie kellett a tévétársaságnak 1,7 millió forint sérelemdíjat.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Egy csütörtök esti riportban arról a kiszivárgott hangfelvételről számolt be a TV2 Tények című műsorának stábja, melyen Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltje az ellenzéki összefogás gyenge pontjairól beszél, és a belső konfliktusokról szólva egyebek mellett megemlíti, hogy Tóth Csaba zuglói szocialista országgyűlési képviselő többször is megfenyegette a családját.

Mindeközben azonban a képernyőn nem az MSZP-s Tóth Csaba fotója volt látható, hanem egy ismert névrokonáé.

Tóth Csabát legalább 5 másodpercen át mutatták úgy, hogy közben nem is róla szólt a riport. A riport a TV2 Tények honlapjáról mostanra eltűnt, de a 24.hu még az eltávolítás előtt lementette azt.

Az „igazi” helyett hírbe hozott „másik” Tóth Csaba egyébként jelenleg Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselőjének kabinetfőnökeként dolgozik Brüsszelben, de korábban politikai elemzőként, a Republikon Intézet alapítójaként ismerhette meg a közvélemény.

Nem először történik ilyesmi a Tényekben

A TV2 Tények nem először követi el azt a súlyos hibát, hogy nem annak az embernek a képmását mutatja, mint akiről a riportja szólt. A legemlékezetesebb eset, hogy amikor három évvel ezelőtt a hvg.hu újságírója, Gergely Zsófia volt a kormányközeli tévé célpontja, megfelelő ismeretek és körültekintés híján nem őt, hanem a Négy Mancs Alapítvány azonos nevű programvezetőjét mutatták. Az érintett civil aktivista, aki már nem dolgozik az alapítványnál, beperelte a kereskedelmi csatornát személyiségi jogsértés miatt. A TV2 fellebbezése után – másodfokon jogerősen végül 1,7 millió forint sérelemdíjat ítélt meg a felvételen mutatott Gergely Zsófiának a bíróság.

Borító: Tóth Csaba politológus fotója egy szocialista politikus helyett tévedésből bevágva TV2 Tények című műsorában Fotó: TV2.hu  / képernyőmentés
Szóljon hozzá!